CARDUS VERVANGT THOMAS LUTHI

De Spanjaard Ricard Cardús vervangt Thomas Luthi, geblesseerd, in het CarXpert Interwetten Moto2-team van de Grand Prix van Valencia.

In Cheste mag de jonge Spanjaard van 10 tot 12 november proeven van de moto2 klasse. Toen Thomas Luthi vorige week in Maleisië arriveerde, had hij wiskundige opties om Moto2 Wereldkampioen te worden, maar een valpartij tijdens de oefeningen op zaterdag eindigde in een black day. Door een harde klap tegen het hoofd en een enkelbreuk werd de Zwitserse coureur verhinderd om aan de race deel te nemen, hij moest moedeloos toezien hoe de titel prematuur op een dienblad aan Franco Morbidelli werd aangeboden.

De Zwitserse coureur werd een beetje het kind van de rekening in Kuala Lumpur, maar nadat hij naar Zwitserland was afgereisd en opnieuw werd onderzocht, besloten de artsen om een nieuwe operatie uit te voeren. Daardoor is er geen sprake om de Valencia-race en de MotoGP-testen met MarcVDS te rijden, jammer op die manier het seizoen te moeten afsluiten. Luthi debuteert in 2018 in de MotoGP categorie.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws