Darryn Binder: IN DE VOETSPOREN VAN ZIJN BROER

De Zuid Afrikaan tekent bij KTM voor 2018.

Het mooie familie verhaal tussen de Binder ‘s en Red Bull KTM Ajo gaat verder. Ajo werd met Brad Moto3 wereldkampioen in 2016, het team heeft zijn broer Darryn aangeworven voor het seizoen 2018.

Twee jaar geleden werd Brad Binder gekroond tot wereldkampioen Moto3 in het KTM-team Ajo. In 2018 zal een andere Binder hetzelfde proberen te doen: Darryn is het broertje van degene die vandaag in de Moto2 klasse rijdt. De Zuid-Afrikaan heeft getekend voor volgend seizoen met de Finse structuur en zal trachten in de voetsporen van zijn oudste broer te treden.

“Hij is al lang bij ons als een familielid en als Brad’s broer,” zegt Aki Ajo. Hij is een jonge coureur die zichzelf al heeft bewezen en we zijn ervan overtuigd dat hij in staat zal zijn om verder op te klimmen en regelmatiger op de voorgrond te treden. Na 2015 had D. Binder twee ingewikkelde seizoenen bij Mahindra achter zich, voordat hij begon met Platinum Bay Real Estate (KTM). Hij scoorde 35 punten in 13 races dit seizoen, hij verwijst naar dezelfde plaats als zijn leeftijd, 19.

Door in een team te belanden als hier, is het natuurlijk de bedoeling om te vechten voor de titel,” licht Darryn toe, wiens beste resultaat een vierde plaats is op Phillip Island (2016) en Mugello (2017). “Toen ik zag wat ik kon bereiken en wat mijn broer Brad nog steeds doet, denk ik dat het mogelijk is. Dat is precies waarom ik ervoor heb gekozen om in deze structuur te integreren. Ik denk dat we dezelfde doelen hebben.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws