‘CRUTCH’ STOPPEN? NOG NIET!!! MAAR ER KOMT EEN DAG

Cal Crutchlow is 32 jaar oud en daarom nog ver van zijn pensioen verwijderd.

Crutchlow: “ik heb een gezin en 50 miljoen op mijn bankrekening, eens met pensioen, zal je me ​​niet meer zien!”

Terwijl anderen op 38-jarige leeftijd eraan denken om hun carrière tot 40 jaar of zelfs langer voort te zetten. Zij die al betrokken zijn met andere bezigheden naast hun baan als coureur. We kunnen ons alvast voorstellen wat hun succes zal zijn ‘in de paddock’ eens de helm aan de haak hangt. Voor de Brit is het daarentegen veel vager. Maar hij heeft wel een tipje van de sluier laten zien. En zoals zo vaak met hem gebeurt is alles eenvoudig en duidelijk...

Velen stellen de vraag: wat doet een motorracer in het leven na zijn carrière? Consultant, lid van een team, commentator of sponsor van een jonge generatie? De Honda LCR-coureur heeft zijn eigen idee: “ik denk niet dat ik zou willen doorgaan als een teammanager of zelfs terugkomen naar de paddock om gewoon daar te zijn.” Naar de  ongezouten mening van de licht excentrieke Crutchlow... “Velen doen dat, ze blijven daar, zonder aanwijsbare reden. Misschien komt het omdat ze deze sport leuk vinden, maar ik denk dat het alleen maar is om tv te kijken. Ik wil dat niet doen.”

Geen veteranen noch vedetten parade, en, de jongere generatie, denk je daaraan? “Ik dacht al aan het helpen van jonge coureurs. Maar ik denk dat ik te hard zou zijn voor ze! Ik weet namelijk hoe moeilijk het is, al het harde werk dat ikzelf heb moeten doen om er te komen. Ik vind deze sport leuk, maar ik denk niet dat ik ooit met pensioen zal gaan in de paddock. Ik heb 50 miljoen op de rekening plus mijn gezin!” Het genot van de krijger op rust.

André Cazeneuve

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws