DE NIEUWE OPERA VAN DUCATI

Kreeg de naam Panigale V4, en het markeert een nieuw en belangrijk hoofdstuk in Ducati’s geschiedenis.

Een ‘symfonie’ van prestaties en emoties die 100% Italiaans zijn. De Panigale V4 is de eerste in serie geproduceerde Ducati motorfiets die is uitgerust is met een 4-cilindermotor, die nauw is afgeleid van de MotoGP Desmosedici.

Het was Casey Stoner zelf die de nieuwe Ducati Panigale V4 Speciale op het podium presenteerde, een revolutie markerend in de geschiedenis van de Italiaanse fabrikant met de vervanging van de tweecilinder door een 4-cilinder in V. De invloed van de concurrentie is onmiskenbaar, en het imago van Ducati is dus aangepast. Er is een standaard V4 (214 pk bij 13.000 tpm, 175 kg droog, 22.490 €), de "S" is vooral een speciale versie uitgerust met Öhlins-ophanging in plaats van Showa- en Sachs-elementen van de standaardversie, een Akrapovic uitlaatsysteem, magnesium onderdelen, lichtere wielen en een alcantara zadel. Dankzij de uitlaat bereiken we 226 pk, en de prijs is 39 900 €.

V4 REVOLUTIE:

De Panigale V4 vervangt de iconische 1299 bovenaan het Ducati supersport-assortiment, door prestaties en de steeds verbeterde rijdbaarheid, zodat bestuurders van alle niveaus ongelofelijk veel plezier en opwinding kunnen genieten. De Panigale V4 is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Ducati Corse en is gebaseerd op knowhow en technologie uit de racewereld, om een ​​racefiets te bouwen die zo dicht mogelijk bij zijn MotoGP tegenhanger past.

EEN NIEUW PARADIGMA:

De nieuwe Panigale V4 is de essentie van sportmotorfietsen in zijn meest opwindende en pure vorm, opnieuw een nieuw gedefinieerd ontwerp, nieuwe motor, ultramodern chassis en innovatieve elektronica. Een geconcentreerde mix van Ducati-technologie, -stijl en -prestaties

HET ONTWERP VAN DE NIEUWE PANIGALE V4:

De essentie van het ontwerp van de nieuwe Panigale V4 zoals voor het eerst verteld door Andrea Ferraresi, Design Director van Ducati. De komst van de V4 bij Ducati is een baanbrekende ommekeer.

Hoe ga je zo een uitdaging aan?

Andrea Ferraresi:dit was een dubbele uitdaging. Allereerst moesten we een fiets stil maken die de naam Panigale waardig is. Eens we wisten dat er werd overgegaan van 2 naar 4 cilinders kregen, wisten we dat dit onvermijdelijk een grotere afmeting van de motor met zich mee brengen. De Ducati-fietsen, en in het bijzonder de sportfietsen, hebben het voordeel dat ze zeer klein zijn in het vooraanzicht, omdat we juist ze de kruishoogte van de V-tweecilinder moesten gebruiken. Dus hebben we gezegd: laten we eens uitvogelen hoe sterk we zijn in het ontwerpen van een fiets die zo compact en mooi is als een Panigale, ook al heeft de motor onvermijdelijk een grotere omvang. Het resultaat? Onze 4-cilinder is nog steeds de meest compacte van dit segment!”

Hoe was de aanvankelijke sfeer bij het project?

“Gericht en gespannen. We hebben vijf ontwerpers aan het werk gezet bij dit project, die een soort interne competitie hebben gevoerd. Van de eerste groep, die begon met de eerste concepten, gingen we over naar twee ontwerpers en vervolgens naar de winnaar... uiteindelijk kwamen we bij de fiets! Het ontwerpen van de nieuwe Panigale is een grote verantwoordelijkheid, maar er komt tevens een groot prestige uit en Julien heeft dit grote werk met veel enthousiasme op zich genomen.”

Heb je ooit vijf ontwerpers aan één enkel project toegewezen?

Nee, dit is de eerste keer. Met de vorige Panigale zijn we om vier uur gestopt. Het was een lang en veeleisend proces, ook omdat elke ontwerper niet alleen een ander ontwerp voorstelde, maar ook verschillende oplossingen voor engineeringpakketten, die zorgvuldig met de afdeling engineering moesten worden onderzocht.”

Hebt u met deze overgang naar de 4-cilinder op de één of andere manier de behoefte gevoeld om de fans gerust te stellen over de continuïteit van het Ducati imago?

Zeker! We wilden de Ducatisti geruststellen door hen te laten zien dat de nieuwe fiets een Panigale was: wendbaar, mooi, rood, elegant, essentieel, toegewijd aan de baan, zoals alle vorige illustere Superbikes, van de 916 tot de 1098 enz. De keuze had de bovenhand om continuïteit te geven aan ons ontwerp, een strategie die we transversaal toepassen op alle motorfietsen.”

De Panigale V4 heeft een meer gespierde kleding, hoewel de aantrekkingskracht van de vorige modellen behouden blijft. Hoe hebt u de nieuwe volumes beheerd?

Door het handboek van de goede Ducati-ontwerper te volgen. Het zijn begonnen met een vorm geven aan het personage dat de fiets zou nemen. En hier hebben we de verhoudingen gemaakt die meteen zouden uitwijzen dat dit een racedier was, een opwindende fiets, die het idee van macht materialiseert. Een fiets die je op het eerste zicht aan het denken zou zetten van, ’nu rij ik erop en ga de baan op’. Iedereen die deze motorfiets ziet, zelfs al kent hij de technische kenmerken er niet van, weten dat het geweldig en leuk zal zijn op circuit en de weg, erg wendbaar op alle manieren. We hebben vervolgens de rondingen van de Panigale op deze toegepast en tenslotte hebben we ons zorgen gemaakt over de afwerking en details die nodig zijn om verfijning en elegantie over te brengen. Geen enkele superbike heeft ooit zoveel inhoud van de MotoGp rechtstreeks meegekregen.”

Hoe zijn al deze nieuwigheden geïntegreerd in het project?

Aerodynamica was de technologische overdracht die vooral ons werk beïnvloedde. De integratie begon al bij de eerste concepten, om samen met de collega's die werkzaam zijn op de afdeling aerodynamica bij Ducati Corse te begrijpen welke de meest effectieve is. Natuurlijk ging dit door tijdens het opruimen van het model in klei, om te worden afgesloten met de resultaten van de windtunnel tot de resultaten op de baan, gevolgd door aanpassingen, ook belangrijke, aan stijl en kuipwerk.”

Waarom is het moeilijk om aerodynamica en ontwerp samen te bereiken?

Gewoonlijk hebben aerodynamische fietsen vrij grote stroomlijnkappen die de rijder ‘dekken’. We houden echter van kleine, compacte fietsen. Dit aspect werd zorgvuldig onderzocht en ontwikkeld met de raceafdeling. Het resultaat dat we met de nieuwe Panigale V4 behaalden, is ook zeer bevredigend in de windtunnel. De nieuwe Panigale V4 onderscheidt zich zeer duidelijk van de fietsen van concurrenten, ook vanuit een structureel oogpunt.Hoe belangrijk was het nieuwe ‘voorframe’ in het totale ontwerp?

Omdat het een exclusief kenmerk van Ducati is, hebben we besloten het te verbeteren door het ook op de afgewerkte fiets te tonen. Deze keuze hielp om de stroomlijnkap als geheel compacter te maken. We waren succesvol in onze intentie om een ​​fiets te bouwen die, hoewel hij een 4-cilindermotor huisvest, dezelfde afmetingen zou hebben als de Panigale 2-cilinder. Lichtheid en compactheid zijn concepten die ons altijd vergezellen, maniakaal, zelfs in de kleinste details, zoals onze trots om de techniek te tonen die onder de kleding zit. Als we onze superbikes konden realiseren zonder stroomlijnbekleding, of met transparante stroomlijnkappen, zouden we het doen.”

Kunt u ons iets vertellen over het boekje van de Panigale V4 Special, de fiets geproduceerd in een genummerde en gelimiteerde editie?

Deze Speciale is geïnspireerd op de 1199 Panigale Tricolore, als een soort eerbetoon. We hebben dezelfde kleurschakeringen voorgesteld, dezelfde duidelijke sneden, de zijplaat met zwarte rand en groene taps toelopende randen: ze lijken ook perfect te zijn voor de Panigale V4. Tussen haakjes, zo worden speciale ontwerpen van elke nieuwe Ducati Superbike altijd gemaakt door dezelfde ontwerper.”

Media

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws