LORIS BAZ NAAR DE WSBK MET ALTHEA BMW

Jordi Torres besloot MV Agusta te vervoegen, terwijl Loris Baz tekende bij het team Althea BMW na drie jaar  MotoGP.

Loris Baz zal de leidende coureur van Althea BMW zijn voor het 2018 World Superbike seizoen. Het nieuws moet nog worden geformaliseerd, maar behalve een kink in de kabel op het laatste moment, zal de Fransman het Duitse merk besturen onder leiding van Genesio Bevilacqua. Naar alle waarschijnlijkheid zal Baz de enige leidende bestuurder van de structuur zijn, hij zal daarom de verantwoordelijkheid hebben om de aanzet en motivatie te geven aan een team, zij behaalden dit jaar niet veel resultaten met Jordi Torres en Raffaele De Rosa die Markus Reiterberger verving  tijdens het seizoen. Deze overeenkomst  is vooral gedreven door gemeenschappelijke belangen, aangezien Loris Baz, ondanks verschillende pogingen, vond de Fransman geen zitje voor het volgende seizoen. Daarentegen zocht het Althea-team een ​​snelle coureur met ervaring voor het WSBK. Een profiel dat overeenkomt met Baz, die na drie seizoenen in de MotoGP wil herleven, waarbij twee vierde plaatsen tot nu toe zijn beste resultaat was.

Loris Baz bracht al eerder drie jaar door in de WSBK, dan verhuisde hij naar een hoger niveau. Tijdens zijn laatste seizoen in 2014, was hij vijfde in het kampioenschap met negen podiums en twee pole posities met de Officiële Kawasaki. Hij behaalde ook twee overwinningen in voorgaande jaren, beide op Silverstone, die hoog scoren op een lijst met 14 podiumplaatsen.

Het is nu tijd voor Loris om zijn kans opnieuw te proberen, met een fiets die een goed potentieel heeft, maar niet gemakkelijk te ontwikkelen is ondanks het goede werk van het team Althea. Als de uitdaging is groot wetende dat Baz de enige bestuurder van het team zou zijn, lijken ze goed op elkaar afgestemd en deze vereniging met de BMW zou één van de verrassingen van het volgende seizoen kunnen zijn.

Laatst aangepast op dinsdag, 07 november 2017 06:36
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws