KON CASEY STONER NU MARC MARQUEZ VERSLAAN?

Casey Stoner denkt dat hij Marc Marquez had kunnen verslaan als hij niet had besloten te stoppen met de MotoGP voordat de Spanjaard de topklasse zou bereiken.

De tweevoudig wereldkampioen Stoner besloot zijn helm aan de haak  te hangen aan het einde van het seizoen 2012, toen was hij net 27, terwijl Marquez het jaar daarop zijn plaats innam in het Honda-fabrieksteam. Stoner schat dat het kaliber van de renners die hij tijdens zijn carrière versloeg, op die basis ook in staat zou zijn geweest om Marquez nu te verslaan, als hun carrières elkaar hadden overlapt.

De Spaanse coureur bezegelde zijn eerste klasse-kroon in zijn eerste seizoen voordat hij nog meer triomfen plaatste in 2014 en 2016, hij is tevens de grote favoriet om een ​​vierde titel te behalen in de seizoen finale in Valencia.

Met gelijke wapens denkt Casey Stoner dat hij Marc Marquez in de MotoGP had verslagen! “Mensen vragen me altijd of ik Marquez had kan verslaan, en er zijn veel dingen die suggereren dat ik het had kunnen doen,” zei Stoner in een interview met Gazzetta dello Sport. “Ik won tegen Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso en ze hebben hem allemaal verslagen, dus er is geen reden om te zeggen dat ik het ook niet had kunnen doen. Zoals Dovizioso nu doet, zou ik ook met hem hebben gevochten voor de titel.

Stoner kwam begin 2016 terug bij Ducati om een ​​test en ambassadeursrol op zich te nemen bij de Italiaanse fabrikant, waaronder de mogelijkheid om een ​​wildcardwedstrijd in Oostenrijk te rijden, die werd afgewezen. De 32-jarige Aussie wilde graag herhalen dat hij geen spijt heeft van zijn keuze om met pensioen te gaan. “Ik ben nu testrijder en heel blij met mijn leven,” voegde hij eraan toe. “Ik ben blij dat ik de stress van het racen niet meer hoef te dragen. Ik geniet ervan om tijd met mijn familie door te brengen, ik doe altijd iets, ik verveel me niet. Ik heb nooit spijt gehad van de dingen en de beslissingen die ik nam, zoals het besluit om met pensioen te gaan. Ik heb het niet meer nodig, ik begon te racen toen ik vier jaar oud was en ik had een langere carrière dan veel mensen.”

Stoner nam ook de kans om geruchten over zijn (moeilijke) relatie met Ducati te weerleggen, hij onderstreepte dat de plannen voor zijn 2018-testprogramma al worden voorbereid. “Er is niets van aan,” zei hij. “We hebben de eerste tests van 2018 al gepland en dan zullen we over de toekomstige tests later beslissen, afhankelijk van hoe de ontwikkeling verloopt.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws