JONATHAN REA: “ik verdien een kans op een MotoGP fabrieksfiets”

De inmiddels drievoudige WorldSBK-kampioen praatte met Cycle News over zijn toekomst.

Tijdens de laatste ronde van het 2017 WorldSBK-seizoen in Qatar, ging Jonathan Rea van Kawasaki Racing Team samen met Cycle News in gesprek, waarin het vooruitzicht van een overstap naar de MotoGP opnieuw ter discussie werd gesteld. Over dit onderwerp heeft de drievoudige World Superbike kampioen een paar dingen te zeggen, te beginnen met de nabije toekomst.

“Volgend jaar blijf ik bij hetzelfde team, waar ik erg enthousiast over ben, maar 2019 en 2020 zijn een beetje onoverzichtelijk,” zegt de Noord-Ier. “Veel plaatsen staan open in MotoGP en ook in World Superbike. Het lijkt erop dat elke rijder in de motorwereld aan het eind van het volgende seizoen geen contract meer zal hebben. De KRT-rijder zegt verder: “ik richt me volledig op 2018, want als ik daaraan voorbij ga, heb ik geen echt idee waar mijn toekomst ligt.”

Later gaf Rea het idee een beetje meer aandacht, hij is er niettemin van overtuigd dat hij alleen zou overstappen op een fabrieksmotor in de MotoGP en dat hij dat zelfs verdient; zeker te weten dat hij er het beste van zou kunnen maken.

“Ik heb geen interesse om naar de MotoGP te gaan om te strijden met een niet-competitieve machine of gewoon om daar te zijn en mijn camper in de paddock te parkeren, en om te zeggen dat ik een MotoGP-coureur ben,” benadrukt Rea. “Ik heb het gevoel dat ik mijn kans verdien op een fabrieksfiets. Ik weet dat als ik met de juiste motorfiets naar MotoGP ga, en ik heel goed kan werken, dan mijn volledige potentieel kan tonen. De tijd zal het uitwijzen, we zullen zien.

“Natuurlijk hebben de MotoGP-mensen altijd hun ogen op mij gericht, mijn manager heeft steeds een vinger op de pols, ik heb al kansen gehad in het verleden, maar nooit met een team die een goede machine met fabrieksondersteuning. Ik ben echt niet geïnteresseerd om daarheen te gaan om gewoon de cijfers goed te maken, ik wil er naartoe met een goede fiets, waarvan ik vind dat ik ze verdien. Als dat zo is, heb ik het gevoel dat ik het goed zou kunnen doen.”

De tijd zal het ons zeker leren, met Rea gaan we in 2018 voor meer records met nieuwe regels en een paar veranderingen op de grid, voordat beide paddocks naar de 2019 opties gaan kijken.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws