VOORSTELLING VAN DE DUCATI 2018 CAMPAGNE

Het Ducati-team nodigde de pers uit naar Bologna om de Desmosedici voor te stellen met de lancering van haar coureurs in 2018.

De Ducati-clan verzamelde zich op maandag 15 januari in Borgo Panigale voor de presentatie van zijn nieuwe racefiets. Manager Claudio Domenicali was de eerste die in de spotlights kwam, en terugkwam op de ongelooflijke prestaties van zijn MotoGP team met zijn ambities voor 2018: “we hebben hoge verwachtingen voor 2018, na de geweldige resultaten die we behaalden in 2017,” vertrouwde hij toe. “Andrea heeft zijn talent en klasse kunnen demonstreren. Hij won zes races, en vocht tot het einde mee voor de titel, hij zal klaar zijn om hetzelfde te doen in 2018. Jorge had ondertussen wat moeite om zich in het begin aan te passen. Hij moest zijn stijl veranderen en hij knokte zich naar voor om het jaar met brio te beëindigen. Met deze coureurs en onze technische infrastructuur, denk ik dat we klaar zijn om op deze nieuwe uitdaging te reageren.”

De CEO van Ducati maakte dan plaats voor Luigi Dall'Igna (General Manager Ducati Corse), Davide Tardozzi (Team Manager - Ducati Corse), Paolo Ciabatti (Sport  Director - Ducati Corse), en testrijder Michele Pirro.

2017 was een ongelooflijk jaar,” zei de General Manager Ducati Corse Dall’Igna. “We hebben verschillende overwinningen behaald tot het punt dat we tot het einde voor de titel hebben gevochten. We hadden ongelooflijke emoties gekend, dankzij het werk van een hecht team en de inspanningen van onze coureurs. Ik wil ze allemaal bedanken. We moeten hard blijven werken omdat sommige dingen steeds moeten worden verbeterd,” zei hij. “Tijdens de winter bleven we gefocust en we vonden tal van nieuwe ideeën die we van Sepang zullen uittesten. We hebben serieus aan de motor gesleuteld om hem nog krachtiger te maken, daarbij zijn andere technische elementen op de fiets te herzien. Op het gebied van aerodynamica bepalen we momenteel de laatste details. Met andere woorden, u zult het definitieve model niet in Maleisië zien. Het zal nodig zijn om misschien zelfs de tweede of de derde GP te wachten. We moeten niet kost wat het kost naar innovaties zoeken. We moeten tijdens de tests zeer streng zijn om de meest interessante ontwikkelingen te kiezen. We moeten blijven werken omdat sommige dingen moeten worden verbeterd," zei hij. “Wij willen alle verbeteringen aan het 2018-model zo lang mogelijk geheim houden,” benadrukte Luigi Dall'Igna. “In het belang van de rol die onze coureurs in 2018 opnieuw zullen spelen.  De fiets is een belangrijke parameter, maar onze rijders zijn net zo belangrijk. Andrea heeft eind 2016 zeer goede races gereden, voordat hij is doorgegaan naar een ongelooflijk seizoen 2017. Tot Valencia hadden we grote emoties en ik ben er zeker van dat hij zijn momentum zal voortzetten in 2018. Aan de kant van Jorge waren er bij aanvang problemen, maar de resultaten zijn geleidelijk verbeterd. Hij was aan het einde van het jaar heel dicht bij de overwinning! Ik ben er zeker van dat hij een van de hoofdrolspelers zal zijn in het 2018 kampioenschap. Het doel is om te blijven vechten voor de # 1-status. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we werken aan het frontlijn en hebben formidabele coureurs. Maar beloofd, we zullen proberen een fantastisch seizoen 2018 te realiseren, zowel voor ons als voor al onze fans.”

Toen besloten de coureurs Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso om hun opmars te bevestigen, met hun opstelling aan het stuur van hun nieuwe beest: de Ducati Desmosedici GP18. Aangekondigd als krachtiger, de laatste heeft ook een iets andere inrichting ten opzichte van 2017, met rood, wit, grijs en enkele zwarte accenten die beide graag waarderen.

Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso krijgen de gelegenheid om het aan het einde van de maand in Sepang de eerste officiële test van het jaar te evalueren, waarmee de laatste hand kan worden gelegd voordat het seizoen in Qatar wordt gelanceerd.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws