MARC FISSETTE HANGT DE HELM AAN DE HAAK

Terwijl het begin van het seizoen 2018 snel nadert, bereikt ons treurig nieuws uit de Belgische racewereld.

Terwijl Marc nog steeds bezig was zijn begroting in evenwicht te brengen voor een extra seizoen in het Belgisch en BeNeCup kampioenschap, en de 6u van Spa-Francorchamps moto, moest Fissette de handdoek in de ring gooien. Zonder in de details te treden, was het een beroering en bedoening in zijn privéleven die de Suzuki-rijder ertoe aanzette zijn helm op te hangen.

“Ten eerste wens ik mijn beste wensen uit te drukken naar al mijn vrienden en partners die me al jaren volgen. Vorig seizoen moest ik mijn eigen motorfiets kopen om te kunnen concurreren tijdens het seizoen. Het vinden van budgetten wordt steeds ingewikkelder, ondanks de prestaties die ik heb kunnen bereiken. Met pijn in het hart ben ik verplicht mijn machine te verkopen, op die manier kom ik te voet te staan!”

Met zijn 43, heeft Marc Fissette meer dan vijfentwintig jaar competitie achter hem, zowel in de kleine als grote cilinders. In snelheid als in Endurance, baande hij zichzelf een solide weg en staat van dienst, hij nam deel aan vele races in de competitie in België, Europa en op wereldniveau, zij droegen bij aan deelname van de Ulster Grand Prix, North West 200, op het Isle of Man TT en Macau GP.

Als hij met tegenzin zijn carrière beëindigt, is Marc Fissette nog steeds op zoek naar een geweldige kans: “ik zal mijn apparatuur warm houden mocht een voorstel voor deelname aan de 6 uren van Spa uit de lucht vallen, de race die ik afgelopen augustus terug won...”

Met de terugtrekking van Marc Fissette wordt een pagina van de Belgische en internationale motorsport omgedraaid.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws