8 JAAR IRRC SUCCES

Sinds de naamswijziging van de serie in 2010 is het IRRC (International Road Racing Championship) een gevestigde waarde geworden in de kampioenschappen in Europa.

Met een selectie van 's werelds beste wegracers die meer en meer populariteit genieten tijdens evenementen in Nederland, Tsjechië, Finland, België en Duitsland.

Het zou goed zijn om de 10de verjaardag van de IRRC-competitie te vieren met een nieuwe grote stap voorwaarts. In 2018 zullen naar alle waarschijnlijkheid de Britse racers Danny Webb en Jamie Coward de serie met het Duitse team Penz13 BMW willen betwisten. Dit toont de groeiende status van het kampioenschap binnen het echte wegencircuit. Terug in de tijd rond de Olympische Spelen in Londen in 2012, was het misschien normaal om te zeggen dat in het VK de belangstelling voor het IRRC niet te groot was. Zes jaar ‘fast forward’ en het is een heel ander scenario die zich omschrijft. Misschien wel grotendeels geholpen door Michael Dunlop's succesvolle onderneming in Frohburg in 2014, toen hij concurrerend was met gevestigde IRRC waarden zoals Didier Grams en Johan Fredriks.

 

Foto door Caloue.

Het succesverhaal van het IRRC en zijn groei als een beginnende serie is nu prominent. Het steeds belangrijker wordende kampioenschap zijn de zoals BMW Motorrad en Yamaha niet ontgaan, het is iets dat misschien andere gebeurtenissen moet inspireren. Al het gepraat in de afgelopen jaren over een mogelijke TT-wereldreeks, is het de moeite waard om deze ideestroom er aan toe te voegen. Het IRRC kampioenschap heeft zeker het potentieel om te veranderen in een wereldkampioenschap of wereldserie.

Voor sommigen lijkt dit een beetje een vergezocht gezichtspunt, maar was dat volgens sommige criticasters in de late jaren 80 niet hetzelfde voor World Superbikes? Zoals eerder in verschillende artikelen aangegeven, verdienen pure wegracers en hun teams, een wereldwijd kampioenschap. Kan je het spektakel voorstellen van een gesloten baanwedstrijd op plaatsen zoals Tokio in Japan, Sjanghai in China, New York in de VS of Buenos Aires, Argentinië. Dromen en ‘blauwe hemel’ denken is soms nodig om sport vooruit te brengen, kijk maar naar Formule 1, in de jaren 1920, 1930 een vrij kleine sport, werd extreem populair in Europa, en, een beetje vergelijkbaar met de IRRC. Bij elk evenement krioelt het van mensen. De F1 een sport geworden die niet alleen honderdduizenden maar miljoenen mensen op de been brengt en miljarden waard is.

Terwijl puur racen op de weg zo verschillend met deze op gesloten omlopen, heeft de IRRC naar mijn mening het potentieel om een grote internationale serie te worden. Als het op de juiste manier op de markt wordt gebracht en wordt beheerd door de juiste personen, kan het niet alleen financieel een enorm succesvol zijn, maar ook de populairste vorm van motorsport ter wereld worden.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws