WORLD SBK & SSP GAAN DIT WEEKEND VAN START

Het startschot van het WK Superbike wordt gegeven in het land van ‘Down Under’ Australië.

In de Supersport klasse staan drieëntwintig vaste deelnemers op de foto waaronder één landgenoot Loris Cresson, 19 jaar uit Braine-L’Alleud #84. Dat Loris het niet makkelijk krijgt is een feit, maar, de jongen heeft nog heel veel marge plus zijn talent. De strijd zal heftig zijn in de World SSP dit jaar.

In de Superbike klasse staan 19 coureurs op de tabellen zonder de wildcards, hier in Australie staan 3 wildcard rijders op de lijst, met name Troy Herfoss, Daniel Falzon en Wayne Maxwell. De grote favoriet is de regerende wereldkampioen Jonathan Rea, zijn teamgenoot Tom Sykes zal dit jaar waarschijnlijk zijn grootste concurrent worden. De Ducati’s zijn met hun nieuwe V4 iet of wat benadeeld door kinderziektes, alleen de tijd zal uitwijzen hoever de Italianen staan. De spanning is te snijden hier, we tasten zoals steeds bij de start van een nieuw seizoen in het ongewisse.

In de drie vrije samengevoegde oefensessies reed Badovani de snelste tijd voor Camier en Laverty. Twee verassingen, vooreerst de beste en derde tijd voor Aprilla en een verassende tweede tijd van de Red Bull Honda CBR1000RR van Eugene Laverty. Rea staat met 5de tijd voor Melandri (Ducati) wat op zich toch niet slecht lijkt. Laat de beste winnen…

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws