PLOTSE SCHEIDING TUSSEN YAMAHA EN TECH3

Tech3 kondigde verassend aan dat na 20 jaar partnerschap, 2018 het laatste seizoen is met Yamaha.

In een gezamenlijk persbericht hebben Yamaha en Tech 3 aangekondigd dat 2018 hun laatste seizoen zal zijn als partners in het FIM MotoGP Wereldkampioenschap, na 20 wederzijdse succesvolle jaren. Yamaha heeft de beslissing van Tech 3 aanvaard en zal volledige ondersteuning bieden aan het team tot en met de laatste race van het seizoen 2018.

Tech 3 zal blijven deelnemen aan de MotoGP en Moto2 Wereldkampioenschappen en zal hun plannen voor 2019 en op een later tijdstip bekendmaken. Yamaha is aan het onderzoeken of ze een satellietteam zullen runnen voor 2019 en, zo ja, welke vorm die samenwerking zal aannemen.

Hervé Poncharal: “de samenvatting van 20 jaar ongelooflijke samenwerking tussen Tech3 en Yamaha in een paar woorden is een zeer moeilijke taak. Sinds ik Mr. Lio in 1998 ontmoette, waar hij me de mogelijkheid gaf om bij Yamaha Motor Corporation te komen, was de reis samen geweldig. Het enige dat ik me kan herinneren zijn de fantastische momenten, goede resultaten, een geweldige sfeer en geweldige gevoelens die we deelden met de Yamaha-familie, die zullen altijd in mijn gedachten en in mijn hart zijn. Het is duidelijk dat het beëindigen van een soortgelijk partnerschap voor mij een grote beslissing is. Het enige wat ik wil zeggen is meer dan een grote dank aan Yamaha, de heer Tsuji, de heer Tsuya, de heer Jarvis en de heer Nakajima, evenals aan allen die ons hebben gesteund en geholpen. Tech3 is een klein bedrijf dat hard moet nadenken over de toekomst, en zeker de verschillende opties goed moet afwegen. We kregen een deal aangeboden, inclusief iets waar we op hadden gewacht sinds we met Tech3 begonnen en ik kon geen nee zeggen. Maar uiteraard zijn we het Monster Yamaha-team tot de laatste rit van de GP van Valencia 2018. Johann Zarco en Hafizh Syahrin zullen vechten voor de beste posities en zonder enige twijfel kan Yamaha op ons rekenen om een ​​succesvolle en trouwe partner te zijn. Nogmaals hartelijk dank voor de steun van Yamaha. Ik hoop dat ze doorgaan met het succes dat ze verdienen en uiteindelijk een partner vinden om Tech3 te vervangen.”

Kouichi Tsuji: “we werden onlangs geïnformeerd door Hervé Poncharal, eigenaar van Tech3, dat hij had besloten zijn contract met Yamaha niet te verlengen,” zegt Kouichi Tsuji, president van Yamaha Motor Racing. “Na een gesprek met Hervé werd het duidelijk dat hij ervoor had gekozen om zich voor de toekomst aan te sluiten bij een andere partner, dus we moesten zijn beslissing spijtig aanvaarden en niets meer dan aanvaarden.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws