MELANDRI-DUCATI = NUMERO UNO

Melandri-Ducati, wat een begin! zege in race 1 in Australië, het is Ducati's eerste overwinning van het seizoen 2018.

De vreugde van Marco Melandri op het podium van Phillip Island was dan ook zeer uitbundig na de zege van de 1ste   rit van het 2018 Superbike Wereldkampioenschap op het circuit van Phillip Island. De Italiaan, op een Ducati Panigale R Aruba.it Racing, reed over de finish met meer dan een seconde voor de pole man Tom Sykes Kawasaki en meer dan negen op zijn teamgenoot Chaz Davies. Vierde plaats voor Xavi Fores (Barni Racing Team Ducati) voor Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK).

Aan het begin van de race was Sykes als snelste weg vanaf de polepositie, terwijl Rea van de 6de  positie naar de 2de schoof. Melandri had de derde positie gevolgd door Eugene Laverty en de eerste onafhankelijke coureur, Ducati rijder Xavi Forés (Barni Racing Team). Aan het einde van de tweede ronde kwam Melandri gevaarlijk dicht bij Rea, terwijl Forés in de derde ronde Laverty wist in te halen. Op de zesde plaats bleef Davies een beetje steken, terwijl de officiële Yamaha-rijders, Lowes en Van Der Mark, samen voor de zevende positie vochten.

Vanaf de zevende ronde begon Rea opnieuw terrein te winnen op Sykes die de race leidde met een voorsprong van een seconde. Het driekoppige trio gevormd door Sykes, Rea en Melandri waren samen in zeven tienden. Tijdens de vijftiende ronde begon Melandri de aanval naar de eerste positie en Rea heel dicht was genaderd, hij slaagde erin om deze te pakken en zo op een tweede positie te komen. In de zeventiende ronde was de strijd tussen de twee officiële Yamaha-rijders voor de zesde positie steeds aan de gang. Ondertussen verkleinde Melandri de tijd met  Sykes tot twee tiende van een seconde, tot op de rechte lijn aan het begin van de negentiende ronde de Italiaan de leiding overnam. In geen tijd reed hij 6/10 sec. vooruit op Sykes. Zijn teamgenoot, Davies, verhuisde naar de vierde positie met Xavi Forés op sleep. In de eenentwintigste ronde moest Jonathan Rea vertragen en werd hij eerst voorbijgegaan door Davies en vervolgens door Forés. Marco Melandri finishte als eerste met een seconde voorsprong op Tom Sykes, en meer dan negen seconden op Chaz Davies, als derde.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws