EG 0,0 Marc VDS: TEAMVOORSTELLING IN JARAMA

Morbidelli en Lüthi in hun nieuwe kleuren voor 2018 samen met Joan Mir, Alex Marquez, Aron Canet, Alonso Lopez en Estrella Galicia 0,0.

EG 0,0 Marc VDS presenteerde hun 2018-project op het Circuito de Jarama in Madrid op maandag, samen met alle rijders en teams uit de ongelooflijke EG 0,0 Marc VDS-structuur, dat zijn zes teams en 14 coureurs in alle categorieën. Maar de MotoGP spots waren vooral gericht op regerend Moto2 -kampioen Franco Morbidelli en zijn  teamgenoot Tom Lüthi als de apotheose, bij het onthullen van het komende seizoen. Het en praten met de media voorafgaand aan hun racedebuut op hun RC213V's in de komende Qatar GP.

Het is geweldig om binnen te gaan in deze prestigieuze klas, door te kunnen binnen gaan met hetzelfde team en in  dezelfde geweldige sfeer,” zegt Morbidelli. “Ik voel me meer op mijn gemak als ik het zo doe, met Estrella Galicia 0,0 en Marc VDS waren al deze veranderingen veel minder stressvol, ik moet hun bedanken daarvoor. Ik weet dat ik in mijn eerste MotoGP seizoen veel werk voor de boeg heb, en, ik weet niet tot welke resultaten ik in staat zal zijn, ik hoop gedurende het seizoen alleen maar te blijven verbeteren in elke sessie.”

Teamgenoot Lüthi daarentegen is een nieuwe aanwinst voor het team en hij is een grote fan. De Zwitserse veteraan uit de middenklasse die meer dan 200 starts achter zijn naam heeft en tevens een voormalige 125-kampioen is,  heeft een vergelijkbare visie op de evolutie als Morbidelli.

Het is fantastisch om met EG 0,0 Marc VDS Racing mee te kunnen doen, ik heb ook gemerkt dat ze een zeer professioneel team zijn,” voegt Lüthi er aan toe. Voor mij is het belangrijk om te weten dat alles in de box onder controle is, dat is de sleutel tot succes. Het is nog te vroeg om te weten hoe het seizoen zal verlopen, omdat we op hetzelfde moment nog op veel verschillende vlakken veel werk hebben. Ik leer de fiets nog steeds kennen en ik wil op dit moment geen concrete doelen stellen.”

Michael Bartholemy, de teammanager van EG 0,0 Marc VDS, was ook aanwezig op het evenement, hij prees de renners, maar ook de structuur, waarbij alles binnen het team zijn vruchten afwierp toen Morbidelli zich voorbereidde om als de eerste kampioen in EG 0,0 Marc VDS-kleuren te verschijnen. Hij was ook de snelste rookie op de #Qatar Tests, maar het aftellen is nu aan de gang voor zowel Morbidelli als Lüthi aan de vooravond van de eerste race, en de strijd om de felbegeerde 'Rookie of the Year' kroon begint op te warmen.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws