DE REGEN SPELBREKER TIJDENS DE ‘Moto2 & Moto3’ TESTS

Het is behoorlijk slecht weer aan de Spaanse kust in Valencia, alle voorjaarsactiviteiten worden verstoort.

De midden en lichtgewichtklassen zetten hun voorbereidingen voor het komende seizoen voort, een groot aantal teams zakten af naar Valencia voor drie dagen privétesten. Alle ogen waren natuurlijk gericht op het 2017 Moto2  kampioenschap winnende team van Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, met Álex Márquez en regerend Moto3 kampioen Joan Mir die op een nieuw Kalex frame op de openingsdag startten. Mir ging verder met zijn aanpassing aan de 600cc-machine terwijl teamgenoot Márquez direct aan de slag ging en vanaf het begin consistente rondetijden neerzette.

De VR46-ploeg van het Sky Racing Team kreeg ook het nieuwe Kalex-frame in handen, terwijl Luca Marini en Francesco Bagnaia een heleboel nieuwe onderdelen probeerden bij de Duitse chassisfabrikant. Ondanks een terugval op het laatst, was het team blij met de feedback van beide rijders gezien de beperkte tijd op de baan.

Na een onrustig seizoen in MotoGP, werkt Sam Lowes aan zijn terugkeer in de middenklasse, de Brit en zijn team van innovatieve investeerders moeten de nieuwe KTM fiets voor 2018 onder de knie krijgen. Naast teamgenoot Iker Lecuona, concentreerde het duo zich op de geometrie van de KTM en het oplossen van chatter-problemen tijdens de test.

Stefano Manzi en Eric Granado waren ook in actie en het duo van The Forward Racing Team koos ervoor om te werken aan hun positie op de fiets en de ophanging van hun Kalex-machines.

In de Moto3 zag het Sky Racing Team VR46 met Moto3 Junior wereldkampioen Denis Foggia zijn tijd besteden aan het regelen van de chassis-setup op zijn KTM 2018. Ondertussen zette Nicolò Bulega zijn herstelproces verder na zijn crash tijdens de laatste ronde van 2017, maar vond het moeilijk om lange runs op het circuit van Valencia te rijden.

Rookie Jaume Masia was ook op schema met zijn Bester Capital Dubai teamgenoot Marcos Ramirez, en mede-nieuwkomers voor het seizoen 2018 Kazuki Masaki (RBA BOE Skull Rider) en Alonso Lopez (Estrella Galicia 0,0).

Hoewel er initieel drie dagen track-actie waren gepland, had het weer andere ideeën en regen viel de tweede dag onderbroken waardoor de laatste dag werd afgeblazen. Voor beide categorieën is de volgende stop Jerez, waar rijders en teams nog een laatste kans hebben om te testen voordat het seizoen begint in Qatar.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws