BLIJVEN DUCATI EN ‘DOVI’ DE WINNENDE ITALIAANSE COMBINATIE

Commentator Steve Day buigt zich over, Andrea Dovizioso en het Ducati Team, MotoGP 2018.

Steve heeft de laatste twee decennia in verschillende paddocks gedwaald, waaronder een stint als deelnemer zelf tussen 2000 en 2005. Hosting en commentaar gaf hij in het Verenigd Koninkrijk sinds 2008, Steve vervoegde British Eurosport gedurende vijf seizoenen tussen 2010 en 2014 voor het begin van een nieuw hoofdstuk bij Dorna, aanvankelijk in World Superbike. Hij werd onderdeel van het MotoGP commentaarteam voor het seizoen 2016. In  2017 was hij aan zijn tiende jaar als commentator toe en in 2018 neemt hij nu de leiding als de belangrijkste commentator van de MotoGP World Feed.

Op hetzelfde moment als vorig jaar, zouden maar weinigen geloofd hebben dat Ducati in het MotoGP titelgevecht zou terecht komen, en er zouden er nog minder op Andrea Dovizioso gegokt hebben. In 2017 had de Italiaanse fabrikant grote stappen vooruit gezet op het gebied van ontwikkeling en bovendien hadden ze met Jorge Lorenzo van Yamaha een contract ondertekend. Met die overname geloofden ze dat de sleutel tot succes voor de toekomst in handen te hebben.

Aan de andere kant van de box zat Andrea Dovizioso; de koele, rustige en consistente Italiaan die zijn vijfde seizoen in het rood begon, met als doel om een ​​persoonlijk beste finish van de vijfde plaats te verbeteren sinds hij in de winter van 2012 verhuisde naar Ducati. Bij de start van het seizoen in Qatar, maakte Dovi zoals gewoonlijk indruk op zijn raket van een machine, nadat hij twee seizoenen in Losail de tweede plaats pakte, zou 2017 niet anders zijn.

De volgende paar rondes waren echter een strijd tegen verslagenheid, omdat hij in Argentinië niet kon finishen en in Austin niet in staat was om zilver te halen, Jerez en Le Mans beëindigde hij als zesde. Dat was het moment tot alles veranderde.

In Mugello zorgden Dovizioso en zijn Ducati voor een dodelijke en uiteindelijk onverslaanbare combinatie. Hij had lang gewacht met het proeven van de winnende bubbels in Sepang sinds Donington Park in 2009, maar hier was iets veranderd. Hij riskeerde meer dan normaal, hij had de honger om te winnen en het talent om dat te doen. De Italiaanse menigte barstte los. Lange tijd hadden velen zich afgevraagd wat de betekenis was van de witte en zwarte paarden op zijn helm, die hij later onthulde als de 'rationele' en 'irrationele' kant van zijn prestatie. Beide worden gebruikt tijdens een weekend, maar het ging om het vinden van de balans tussen de twee.

De mentaliteit van Dovizioso: de witte en zwarte paarden van 18/10/2017, Andrea Dovizioso verklaart de witte en zwarte paarden op zijn helm, en hoe het hem heeft geholpen een titel challenger te worden. Vanaf Mugello en voor het eerst sinds lange tijd vertrok Dovizioso een andere mentaliteit, het witte paard werd achtergelaten, het was tijd om het zwarte paard te wisselen, de resultaten waren niet teleurstellend. Vijf extra overwinningen zouden volgen, waaronder twee ongelooflijke gevechten met wereldkampioen Marc Marquez, waar tweemaal Dovi enorme vaardigheid en moed toonde om alles op het spel te zetten om na de laatste bochten van zowel Oostenrijk als Japan te winnen.

Na zijn laatste overwinning van het seizoen in Maleisië, ging het kampioenschap naar de finaleronde in Valencia. De puntenkloof met leider Marquez was in werkelijkheid een brug te ver en hij viel treurig terug, hij eindigde met wat leek op de onwaarschijnlijke droom. Maar was zijn enige kans in de grindbak? Absoluut niet.

Dovi: “we zijn titelkandidaat vanaf het begin,” de Italiaan is klaar voor een aanval op de kroon. Vorig jaar liet Andrea Dovizioso niet alleen zien dat de Ducati opnieuw in staat is om een ​​titel te winnen, maar hij bewees dat hij echt één van de besten in de branche is. De Ducati wordt sterker en Dovizioso heeft de smaak van het vlees te pakken en wil meer. Voor de eerste keer in zijn carrière gaat de Italiaan naar een eersteklas seizoen, in de overtuiging dat hij de kampioen kan worden. En dat geldt ook voor de rest.

Steve Day, vertaling WvL.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws