GRAND PRIX OF #QATAR 2018

De #QatarGP ziet zijn schema's enigszins aangepast in 2018.

De #QatarGP, die sinds 2007 de eerste GP van het seizoen is, is een buitengewone Grand Prix op de kalender. Dit evenement is inderdaad de enige wedstrijd die met kunstlicht wordt verreden, maar dit jaar zijn enkele kleine veranderingen in de schema's te noteren.

Drie dagen in plaats van vier ...

Het weekend begint niet op een donderdag, maar op vrijdag, volgens de nieuwe afspraken. En dit heeft noodzakelijkerwijs invloed op de planning ...

De eerste Moto3 vrije trainingssessie begint om 12:50 uur (lokale tijd) in plaats van 18 uur zoals vorig jaar. Tel twee uur minder voor de GMT Europese tijd. Maar dat is niet alles, de ordes veranderen ook! Zoals altijd zal Moto3 het bal openen. Dan komt de Moto2, dan MotoGP en dit arrangement is van toepassing op ALLE dagen, niet alleen op zondag. Met andere woorden, de eerste sessie van de MotoGP zal plaats hebben vanaf 14.45 uur (lokale tijd), 12.45 uur (GMT Europese tijd).

Tevens zullen de Moto3 en Moto2 wedstrijden overdag plaatsvinden ...

Let goed op:

Start van de eerste race om 16u (lokale tijd), 14u (GMT Europese tijd) voor de Moto3.

Start van de tweede race om 17u20 (lokale tijd), 15u20 (GMT Europese tijd) voor de Moto2.

Start van de GP race om 19u (lokale tijd), 17u (GMT Europese tijd) voor de MotoGP.

Houd er ook rekening mee dat de klasse afbeeldingen van de drie categorieën live beschikbaar zijn op de MotoGP  site donderdag vanaf 11.30 uur GMT, met een aantal op de Facebook-pagina. In het kielzog krijgt u de gelegenheid om de eerste persconferentie van het jaar om 15u (GMT) te volgen. U kan ook direct vragen te stellen aan de aanwezige coureurs met #AskMarquez, #AskDovizioso, #AskVinales, #AskRossi, #AskZarco en #AskIannone.

Timing #QatarGP: cliquez ici

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws