DOVIZIOSO IS DE VERDIENDE WINNAAR IN QATAR

Waar de succesreeks stopte voor Valencia herbegon ‘DesmoDOVI’ terug in de Qatar MotoGP ™.

Dat de Ducati de snelste van het veld is was vorig seizoen werd nog betwijfelend geredetwist, nu is het een certitude, de Italiaanse schone loopt hypersnel. Ongetwijfeld hoe ‘DOVI’ zijn moment koos.

Afgelopen vrijdag lieten de Ducati boys in de vrije oefeningen al mooie dingen zien, toen Lorenzo al vroeg de toon gaf.

Superpole record: het was Zarco die aan het kanon stond toen hij een tijd van 1: 53. 680 klokte, de Fransman levert alvast een mooi visitekaartje af voor dit jaar. Naast hem stonden Rossi en verassend Danilo Petrucci.

Bij de start hield Zarco alles mooi onder controle en bleef netjes aan de leiding in bocht 1.

Dovizioso en Lorenzo maakten een slechte start en moesten meteen op jacht. Johann Zarco maalde de rondjes als een kampioen, en sloeg twee aanvallen van Marquez met succes af. Terwijl ‘DOVI’ langzaam de ene concurrent na de andere achter zich liet maakte zijn Ducati teamgenoot Jorge een schuiver die hem buiten strijd zette. Aleix Rins reed een kei van een race tot de jonge Spanjaard er ook uitschoof.

De Tech3 coureur Zarco bleef scherpe tijden zetten, alle ogen waren toch net na hem gericht op Marquez en Dovizioso, die 2 speelden haasje over toen de Ducati rijder op de rechte lijn richting leiding van de race reed. Hij vloog Zarco voorbij met Marquez in zijn zog. Zarco moest onmiddellijk ook Rossi en Crutchlow voorbij laten en uiteindelijk als 8ste te eindigen. De Fransman maakte na de race zijn beklag over de onstabiliteit van zijn voorband. Wat een spannende wedstrijd, en zeker het kat en muis spel van de twee protagonisten van vorig seizoen. Toen op een paar ronden van de geblokte vlag de Italiaan weer aan de leiding kwam wisten we dat Marquez zou aanvallen in de laatste ronde. Maar het was in de voorlaatste bocht dat de wereldkampioen zijn aanval plaatste die werd onmiddellijk gecounterd door de Italiaan, race 1 is voor Andrea en ‘Ducati’.

Uitslag:

1             Dovi

2             Marquez

3             Rossi

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws