MarcVDS: NOG NIETS CONCREET VOOR 2019

Bartholemy zegt: "Er is nog niets besloten voor 2019!”

Bij zijn terugkeer uit de #QatarGP, zei Michael Bartholemy dat hij nog steeds geen beslissing heeft genomen over de keuze van de motorfabrikant die hun vanaf 2019 zal uitrusten. De MotoGP ™ 2018 herbergt vijf rookies, waaronder Franco Morbidelli en Tom Lüthi, onder de kleuren van het team EG 0.0 Marc VDS, ze stonden respectievelijk op de 12e en 16e plaats na afloop van de #QatarGP. Motogp.com wilde de indrukken verzamelen van teambaas Michael Bartholemy. In dit interview vertelt onze Belg ook over de prestaties van zijn twee Moto2 ™ coureurs, Joan Mir en Álex Márquez. Wat betreft de motorfabrikant die de komende jaren aan zijn team zal worden gekoppeld, is er niets besloten.

Michael, wat is jouw beoordeling na de #QatarGP?

Ik ben erg blij met het weekend in Qatar. Franco reed een geweldige race. Hij eidigde op de 12de plek net achter mijn twee voormalige coureurs, en dat met dezelfde motor. Voor een primeur is het eerder slecht, naast het eindigen van de betere rookie. Het is zonde om zo dicht bij Tom te zijn, maar de kleine fout met Álvaro heeft tijd gekost. Zijn tempo was echter beter dan die van Franco. Voor mij is het veelbelovend, vooral omdat Losail niet noodzakelijk een circuit is dat bij de Honda past. Ik benader daarom de volgende Grand Prix met veel hoop.”

Voelde u voorafgaand aan dit evenement enige druk van uw coureurs?

"Ze waren een beetje nerveus ja, het was duidelijk hun eerste race in MotoGP ™ klasse. Ik herinner me vrijdagavond, toen Franco me vertelde dat hij nerveus was, hetzelfde voor Tom. Na de race hebben we het moment op weg naar huis opnieuw besproken en hebben we er om gelachen.”

Wat kunnen we verwachten van de volgende Grand Prix in Argentinië?

“Ons doel is en blijft hetzelfde. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn coureurs graag bij elke race in de Top 10 zou willen zien en vandaag denk ik dat het haalbaar is, daarbij waren we erg dicht bij die Top 10. Maar bij overzeese evenementen zoals Termas de Río Hondo draait het allemaal om het verzamelen van de 15 beste finishers.”

Na je en paar dagen geleden heb gezegd dat u verwachtte 'alle aanbiedingen op tafel' te hebben voordat je zou beslissen met wie EG 0.0 Marc VDS in 2019 in zee gaat. Heb je enige vooruitgang geboekt in je denken?

“Jazeker, we hebben op de zijlijn van #QatarGP grote vooruitgang geboekt. We hadden verschillende vergaderingen en het was belangrijk dat Marc aanwezig was. De situatie is nu een beetje duidelijker, maar we hebben niets besloten! We missen nog enkele elementen. Ik zei dat ik tegen eind maart - begin april een beslissing zou willen nemen. We zijn op de goede weg.”

Speedweek schreef dat het spel zal gespeeld worden tussen Yamaha, Honda en Suzuki. Is er een evenwicht tussen deze drie fabrikanten, met een bevestiging over deze informatie?

"Ik bevestig ja, we kunnen echter nog niets zeggen. Zoals ik al zei, hebben we een beter idee van wat ieder van ons voorstelt en wil. Maar we hebben toch nog steeds wat tijd nodig om te begrijpen waar we naartoe gaan.”

Ben je tevreden over de prestaties van Álex en Joan in Moto2 ™?

"Ik ben heel blij, Álex domineerde de twee vrije oefensessies naast de kwalificatie, voordat hij dit probleem met de achterrem ondervond. Gelukkig was hij in staat om op zijn wielen te blijven. Het is jammer omdat ik denk dat er een goede kans was om de overwinning te pakken, hij hadden de kloof op Baldassarri erg verkleind. Ondanks alles scoorde hij punten, dat is en blijft het belangrijkste. Joan miste van zijn kant tracktijd vanwege de slechte weersomstandigheden die de tests hadden beïnvloed, en bovendien had hij nooit eerder in Qatar gereden met de Moto2 ™. Om eerlijk te zijn hadden we wat problemen op vrijdag en zaterdag. Dus zaterdagavond besloten we om de fiets terug te brengen naar de setup. Er was tenslotte niets meer te verliezen, hij was de 21e op de startgrid. En,  het heeft zijn vruchten afgeworpen! Hij werd negende in de warm-up en won niet minder dan 10 plaatsen in de race. Voor mij is het een goede prestatie. In ieder geval was onze basis op zondagavond al veel beter, vergeleken met deze die we hadden toen we aankwamen in Qatar.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws