CHAZ DAVIES DERDE WINNAAR VAN 2018

WorldSBK nummer twee Chaz Davies heeft zichzelf teruggezet op de 2018 kampioenschapstabellen met een zege in Thailand.

Chaz Davies (Aruba.it Racing Ducati) was verrukt over de onverwachte overwinning in de 2de race van de Motul Thai Ronde, de 28ste uit zijn carrière en zijn eerste van zijn campagne 2018. We belichten even zijn podium op het Chang International Circuit. Davies als winnaar van een uitstekend strijdlustige rit, waar hij zichzelf door het deelnemersveld van de achtste plek naar vooraan in de eerste acht ronden loodste.

Dat was iets speciaals,” legt hij uit. “In Buriram hebben we het elk jaar moeilijk gehad: ik ben vaak in het grind gegaan dan ik de race voltooid heb denk ik. Het was een moeilijk, heel moeilijk proces om hier in een winnende positie te geraken. Maar eerlijk gezegd kan ik mijn jongens niet genoeg bedanken omdat ze me vandaag zo'n geweldig pakket hebben afgeleverd, de Ducati werkte heel goed. We hebben in één dag een heuse stap vooruit gezet, en het was precies wat ik vroeg in vergelijking met de race van gisteren. Het gaf me net dat beetje meer consistentie waar ik een klein beetje harder en aanpasbaar kon zijn met de fiets. Ik heb deze Buriram editie leuk afgewerkt.”

Davies verklaarde ook tevreden te zijn met de nieuwe regelgeving, die vier fabrikanten regelmatig in de strijd voor podiumplaatsen en spannende openingsrondes vol inhalen heeft zien maken.

Ik neem mijn hoed af voor de initiatiefnemers, want ik zie echt geen grote verschillen ten opzichte van andere fietsen, dus het houdt de dingen echt dichtbij elkaar. Het maakt het passeren heel moeilijk, en je moet veel meer nadenken in de race, omdat je in plaats van drie jongens, vijf, zes of zeven deelnemers voorbij moet. Het is bloedstollend, maar als je er doorheen komt geeft het een waar goed gevoel.”

Na zijn eerste overwinning in de Thaise rit, richt Davies nu zijn volle aandacht op het Europese seizoen vanaf volgende maand in Aragón. “In Europa is het een soort ground zero,” analyseert hij. “Iedereen weet waar ze zich bevinden, het zijn nummers en plekken die we veel hebben getest. Het wordt allemaal wat bekender. Maar zeker geen tijd om na deze overwinning te rusten.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws