JORGE LORENZO: “Dovizioso doet er alles aan om mijn moraal te ondermijnen”

MotoGP Argentina, is er vuurwerk bij Ducati?

We weten het niet, maar als we de woorden van Jorge Lorenzo, verzameld door Autosport mogen geloven, zou de crisis open zijn. Neutrale houdingen en gepolijste speeches zijn zojuist verbrijzeld met dit uitje van ‘Por Fuera’ die bazuint met stormkracht 12, nadat ze doof en blind waren voor de aanduiding "Map8". De Mallorcaan, die de Reds niet kan bereiken, ongeloofwaardig, heeft de reden gevonden voor zijn huidige mislukking: Andrea Dovizioso.

Die zou achter zijn vreedzame blik meer Machiavellistisch zijn dan wie ook... De woorden zijn hard en zullen op het marktplein schade aanrichten. Vooral na vrijdag gekenmerkt door een laatste vrije training van de Grand Prix van Argentinië waarvan de tabellen alles zeggen, Lorenzo ver op de ranglijst, maar meer nog voor Dovizioso, die ronduit als laatste staat.

Opgepast, er wordt geknokt... “Dovi is slim, is het niet? Hij weet alles over alles,” zegt de vijfvoudige titelhouder, plotseling overweldigd door ‘zo gezegd’ Ducati's voortdurende onderhandelingen met coureurs. Maar in dit geval is Lorenzo toch onder de indruk en gaat heftig in de verdediging, sommigen zeggen zelfs dat hij niet aan de start zou staan, hahaha.

Gepusht, door DesmoDovi hijzelf verkleed in "diabolo"? Maar de Spanjaard vervolgt: "Dovi heeft al mijn hele carrière geprobeerd mijn moraal te ondermijnen. En hij blijft het doen, maar deze keer als een teamgenoot. Er is niets nieuws voor mij. Hij deed dat altijd en hij geniet van zijn goede relatie met de pers. Maar het zij zo, ik zal het ermee moeten doen. Dovizioso is een rustig persoon, je kunt een hartelijke relatie met hem hebben. In die zin is alles in orde. Maar we zijn hier om races en een kampioenschap te winnen. Wat met vriendschap? We moeten ergens anders kijken en liefst ver weg van de paddock.”

Ducati zal nu het veld met brokstukken moeten schoonmaken dat door deze explosie wordt veroorzaakt. Onder de rode loper lijkt zich een hoop bitterheid te hebben opgehoopt. Het moet gezegd worden dat de onbalans tussen de lonen en de resultaten van elk van beide coureurs hem al de ingrediënten van een toekomstige botsing bezorgde...

Vertaling: Paddock-GP.com

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws