ROSSI ZEGT: “I’M AFRAID TO BE ON TRACK WITH HIM - HE DESTROYED OUR SPORT”

Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi heeft Marc Marquez gevaarlijk genoemd en gaf toe dat hij 'bang' is met hem op de baan.

Valentino Rossi beschuldigde Marc Márquez openlijk van geweld. We rapporteren hier al zijn woorden vertaald uit het Engels, zonder opmaak of vervorming.

Dit is een verbazingwekkende feit: na de Argentijnse Grand Prix, en na tal van incidenten die de race ontsierde, en vooral na de onmin tussen Marc Marquez en Valentino Rossi, besloot Dorna om de conferenties van beide coureurs, naast de officiële persconferentie live uit te zenden.

Rossi is van mening dat de huidige wereldkampioen de MotoGP klasse vernietigt nadat hij in de Argentijnse MotoGP van vandaag eerst Aleix Espargaro tegen het lijf liep en toen bij een incident met The Doctor een crash veroorzaakte. Marquez kreeg in totaal drie straffen, vooreerst toen hij net voor de start niet naar de pitlane was gegaan nadat zijn motor op de grid stilviel, plus de twee eerder vernoemde incidenten.

Hij vernietigt onze sport omdat hij geen enkel respect heeft voor zijn rivalen, nooit. Als je bijvoorbeeld weet wat er dit weekend is gebeurd. Het kan het iedereen overkomen als je een rem fout maakt, een andere coureur aanraakt, het is racen. Maar sinds vrijdagochtend stapelden de incidenten zich op. Hij maakte contact met Vinales en Dovizioso, ook met mij op zaterdagochtend, maar tijdens de race gaat hij regelrecht naar vier deelnemers,” zei een duidelijk boze Rossi.

Hij doet alles met opzet, dat is fout. Hij gaat duidelijk naar het been en de fiets, omdat hij weet dat hij niet neergaat maar de andere wel. Hij hoopt dat je crasht. Dus als je zo begint te spelen, verhoog je het niveau tot een zeer gevaarlijk punt. Het is op zijn eigen een zeer gevaarlijke sport en dit kan op een slechte manier eindigen.” En Rossi gaat door: “dit is een zeer gevaarlijke situatie. Ik hoop dat wat ik zeg tegen Mike Webb (MotoGP Race Director) niet in dovemans oren blijft hangen, ze moeten iets ondernemen zodat Marquez zich niet meer zo gedraagt. Dit jaar raakt hij de eerste bocht in Qatar Johann Zarco, en raakt ook Dovizioso, aan. Hij gaat de bocht 20 km per uur sneller in, dat is geen goede manier om voordeel uit te halen. In de laatste 15 races is hij zo. Hij probeert je steeds bang te maken je te intimideren, je uit evenwicht brengen en van het circuit te zetten. Ik ben bang op het baan als ik bij Marquez ben, omdat ik weet dat hij naar me toe zal komen, ik voel het. Je moet hopen dat je niet crasht.”

Marquez ging naar Rossi’s pit box om zich te verontschuldigen, wat Rossi “een PR-stunt” noemde. “Hij doet het met zijn management voor alle camera's. Hij heeft de ballen niet om naar mijn kantoor te komen. En ik hoop dat hij het niet probeert.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws