JOHANN ZARCO: DE RACE, HET INCIDENT MET PEDROSA, DE BESLISSING VAN DE ORGANISATIE ect..

Na de kwalificatie persconferentie van de Argentijnse Grand Prix kwamen Jack Miller, Dani Pedrosa, Johann Zarco, Xavi Vierge en Tony Arbolino samen.

Zoals gewoonlijk vermelden we hier een correcte vertaling van alle woorden van Johann Zarco, zonder opmaak of journalistieke vertekening.

Een briljante race, maar een contact met Dani Pedrosa. Wat kun je ons erover vertellen?

Johann Zarco: “de race was erg moeilijk vandaag. Van begin tot einde reed ik aanvallend tot mijn maximum. Toen reden Jack en Marc aan de leiding, Dani reed op de derde plaats. Ik voelde dat ik een beter tempo had dan hij en ik wilde dat tempo niet verliezen in vergelijking met Jack en Marquez. Met deze lastige omstandigheden probeerde ik dat in bocht 13 te doen. Er was een goed spoor voor de Spanjaard en een ander binnen dat ook droog was met de mogelijkheid om het manoeuvre uit te proberen. Maar, door deze te kiezen, was het moeilijk om te vertragen en als je aandringt, vallen we allebei uit, of we verbreden een beetje en daar was er een soort vochtstreep. Dus maakte ik deze beslissing en ik verbreedde mijn lijn om Dani op zijn minst te overtreffen, zelfs als ik posities verloor omdat Alex me onmiddellijk overschreed. Ik wist niet dat Dani gevallen was, dus het spijt me voor hem. Maar ja, we wisten dat er vochtplekken aan de buitenkant waren, maar als je wilt dubbelen, moet je het proberen, en toen ik dat deed was het droog waar ik was. Ik raakte hem niet eens aan, ik breidde hem gewoon uit en ik bleef op mijn lijn.

In de laatste rondes dacht je waarschijnlijk dat er een kans zou zijn voor Cal te pakken, maar het gebeurde niet ...

Ik begon na te denken over de overwinning toen Marc zijn ‘ride through’ maakte. Vanaf dat moment hield ik mezelf voor dat er iets mogelijk was. Maar het was niet gemakkelijk om Jack en Alex te counteren. Ik heb de hele tijd echt aangevallen en heb de race niet op dezelfde manier geleefd als Cal. Dus op het einde, toen hij me dubbelde, had hij een beter tempo en viel ik aan om hetzelfde tempo te houden. Ik begreep een paar dingen, maar niet genoeg. Op het einde was ik een beetje moe en ik bleef in de buurt, voor het geval hij een paar fouten zou maken en ik kon proberen in te halen. Maar na bocht 5, en 7, dacht ik dat het misschien in de 13 lukken maar het was goed om als tweede te eindigen.”

Denk je dat de Race Directie de juiste beslissing heeft genomen door de race te vertragen en Jack Miller een voordeel van 5 lijnen te geven?

“Hij was de enige die met slicks op de grid stond, en hij maakte die beslissing heel vroeg. We hadden een beetje regen, 5 minuten niet meer en voor de start van de race was het helemaal droog. Dus alle coureurs kwamen terug en het was beter om de race uit te stellen. Ik denk dat we geluk hadden omdat het ons de kans gaf om voor de overwinning te vechten. Anders hadden we allemaal de baan moeten verlaten en allemaal de pitlane in moesten. Miller kon wel of niet de race winnen, maar het was goed voor ons en ze besloten dat om veiligheidsredenen. Dus we kunnen zeggen dat het een goede dag voor ons was.”

Kun je precies beschrijven wat er met Dani is gebeurd? (Opmerking van de redactie: “ja, er zijn journalisten die dingen graag herhalen...”)

Zoals ik al zei, zag ik Marc en Jack sneller in de race dan Dani. En aangezien ik Dani ken, weet ik dat hij soms voorzichtig is aan het begin van de race. Maar ik voelde dat ik het ritme van de twee niet wilde verliezen. Dus besloot ik snel om hem in te halen in bocht 13 waar een ideale lijn was plus een andere droge binnenin. Ik heb laatstgenoemde gebruikt om in te halen, maar wanneer je dit andere traject in de bocht gebruikt, neem je een klein beetje meer ruimte. Het probleem is dat het steeds groter wordt, het nat wordt en ik de motor veel hoger moest brengen om niet te vallen. Omdat ik als ik viel, hem zou geraakt hebben en hij ook zou zijn gevallen. Dus ik viel niet op de vochtplekken maar wist niet dat hij gevallen was. Toen ik Alex me zag dubbelen was voor mij Dani nog steeds achter me. Hij had dus pech op de vochtplekken.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws