IS JORGE LORENZO IN DE VERLEIDING VAN SUZUKI?

De man kan doen alsof hij zich hard concentreert om de Ducati maximaal te exploiteren, het gerucht wil dat nu een deur wordt geopend in Hamamatsu voor 2019.

De wisselvalligheden van de Argentijnse race van Jorge Lorenzo zijn bijna vergeten, hij was ook diegene die als eerste  de vuren van de controverse aanstak vanaf dag één in Termas de Rio Hondo. Zijn opmerkingen over Dovizioso die bij Ducati alles zou ondermijnen, bleven niet onopgemerkt tot de storm van Marquez op zondag alles op zijn weg zou wegvegen.

Gaan we misschien van de Por Fuera Red Adventures naar de volgende onthulling in Austin? We wachten nog steeds op de klik tussen Lorenzo en Ducati, ook tijdens de warming-up zagen we de vinnen op de Desmosedici van de Spanjaard terug. En bij afrekening van de Argentijnse GP zondagavond, was hij vijftiende, op twintig seconden van Dovizioso die een zesde plaats als een wonder kon beschouwen. Miller die met de GP17 na zijn pole het huis van Borgo Panigale op een welverdiende vierde plek hield. Dus? Ducati onderhandelt als eerste met Dovi in ​​de loop van 2018. Daarna is het de beurt aan Lorenzo. Een regel die de Mallorcaan zelf zou hebben gewenst. Omdat hij eerst succes wil hebben voordat hij aan de onderhandelingen begint: “ik ben echt gefocust om het Ducati-Lorenzo-span te doen werken,” benadrukt hij. "En ik weet zeker dat het kan, dus dat is mijn doel.”

Suzuki, heeft de diensten van Alex Rins voor de komende twee seizoenen veiliggesteld, en heeft inderdaad degene die momenteel een moeilijke situatie in Borgo Panigale ervaart in het vizier. Het idee lijkt simpel: wanneer de Mallorcaanse coureur nog steeds moeite heeft met de GP 18, heeft niemand ooit getwijfeld aan zijn efficiëntie aan het stuur van de Yamaha.

Wat is vandaag de fiets die het meest vergelijkbaar is met de M1, het is toch de Suzuki GSX-RR, ook uitgerust met een 4-cilinder in lijn en voldoende krachtig om op het podium in Argentinië te komen? Tussen hard werken bij Ducati en  niet langer gecompenseerd zijn door een exorbitant salaris en een motorfiets die waarschijnlijk meer in lijn ligt met zijn rijstijl, kan het idee inderdaad zijn weg vinden naar een nieuw avontuur...

Vertaling: MotoGP Paddock

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws