HET (IDM) VAN START MET EEN BELGISCHE ZEGE.

In de Motorsport Arena Oschersleben vierden de toeschouwers de winnaars en verliezers in vier klassen in het voorjaarsweer.

Onder leiding van de nieuwe serie promotor bleek dat de laatsten in een low-lying serie opnieuw in opkomst zijn. Zes motormerken concurreren voor de kampioenschapspunten aan de top van het Duitse motorracen: BMW, Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki en Yamaha.

In het IDM Superbike, de hoogste klasse waarin ze rijden met machines van 1000 cc, deelden de Belg Bastien Mackels (Wilbers BMW) en de Oekraïense Ilya Mikhalchik (alfa-race van Zon-BMW) de overwinningen in de twee races. De naam van de IDM-nieuwkomer Mikhalchik ligt nog steeds hard op de tong, de fans moeten hem onthouden. De 21-jarige snaak wordt beschouwd als een man van de toekomst en heeft ook ervaring op internationaal niveau. Zijn commentaar op het debuut van Superbike op Duitse bodem: “het IDM voelt niet aan als een nationaal kampioenschap, maar ik voel me meer in een WK sfeer. Ook het rijniveau is verdomd hoog.”

Teambaas Benny Wilbers was zo enthousiast over de prestaties van zijn coureur Bastien Mackels dat hij spontaan voldeed aan de wens om hem een ​​weekend met een sportwagen te offreren. Het speciale kenmerk: in België, waar Mackels woont, moet een dure luxebelasting worden betaald voor sportwagens, waardoor het privébezit in het land zeer beperkt is.

Jan Halbich zorgde in het weekend voor een derde plaats voor gejuich bij Honda, evenals Dominic Schmitter bij Suzuki. De snelste Yamaha stond op de vijfde plaats. Danny de Boer is één van de favorieten voor de titel, maar de Nederlander was niet bijzonder fortuinlijk in de Magdeburg Börde. In de tweede race sukkelde hij met een technisch defect. Lucy Glöckner, de enige dame in het veld en het enige trekpaard van Kawasaki, behaalde een achtste plaats in de tweede race nadat zij grof werd aangeraakt door een concurrent in de eerste race.

In de IDM Supersport, de beproefde middenklasse met een cilinderinhoud van 600 cc of meer, heeft Kevin Wahr de  leiding genomen in het kampioenschap. Hij won de tweede race. En wat gebeurde er met Max Enderlein, die een aantal ronden de leiding had en voor lange tijd weg was gebleven? De winnaar van de eerste race crashte in de tweede rit. Het is waar dat hij kort daarvoor de leiding had verloren. Enderlein wilde terugvechten, maar het plan eindigde in een buitenspel. Geen reden om op te geven, Enderlein hees de Yamaha weer op en vertrok. De kuip hing  er flappend bij waarna hij in stukken sneed, maar de Saksische redde nog altijd de 10de plaats.

In de junior klasse IDM Supersport 300 ging de openingszege naar Maximilian Kappler. De 20-jarige KTM-rijder uit Oberlungwitz verwees zijn Nederlandse merkgenoot Victor Steeman naar de tweede plaats. Kappler is één van de drie coureurs van het Saksische Freudenberg-team, dat zich volledig heeft toegewijd aan de promotie van jong talent en in de eerste plaats aan de 300 cc Wereldkampioenschappen. Steeman's oprechte wens was echter om op de één of andere manier de snelle Duitsers in Oschersleben te verslaan. Zondag zette hij het plan in werking, nu leidt de 17-jarige zelfs het kampioenschap. Voor KTM is dit een succesvol debuut als nieuwe IDM-partner.

Poolpositie en twee overwinningen in de IDM Sidecar: het was het perfecte weekend voor Bennie Streuer / Gerard Daalhuizen (LCR Suzuki). De voormalige wereldkampioen met het startnummer "1" uit Nederland scoorde de volledige pot bij de IDC-opening in Oschersleben. Het podium werd bij beide gelegenheden aangevuld door Josef Sattler / Uwe Neubert (Adolf RS 1 BMW) en André Kretzer / Björn Bosch (LCR Suzuki). Het hele ding was niets zonder twee spectaculaire spins van Kretzer, anders zou er veel meer in gezeten hebben.

De fans langs de baan kregen veel actie aangeboden. De IDM-klassen werden omlijst door nog drie Cup-races. Het is nog steeds de moeite waard om daar te zijn.

Foto: Dino Eisele

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws