DUCATI HOMERACE IN IMOLA

Davies zal een derde opeenvolgende Imola-dubbel proberen, terwijl Melandri arriveert met een hernieuwde spirit.

Er is nergens een plaats zoals thuis, met Davies (snelste) en Melandri (derde) tijd op vrijdag. Terug van hun zwakste MOTUL FIM Superbike Wereldkampioenschap weekend van 2018, bevindt het Aruba.it Racing-team zich weer op hun favoriete baan, de Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola. Hier hebben de Ducati's meer gewonnen dan alle andere fabrikanten samen in combinatie met de ongelooflijk gepassioneerde fans die altijd de circuits overspoelen. Het staat terug garant voor een spannende krachtmeting.

Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati) was de enige Ducati-rijder die in de laatste ronde een podiumfinish scoorde en een indrukwekkende comeback maakte in Race 1 om als derde te finishen. De Welshman verloor terrein met leider Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) in Assen, maar zit nog steeds op slechts 30 punten, niets vergeleken met de afgelopen jaren in deze fase van het kampioenschap, (84 in 2017, 45 in 2016 en 67 in 2015).

Davies heeft de laatste vier races hier gewonnen en vindt dat hij zich in een uitstekende positie bevind om nog een stap verder te gaan: "Imola is een speciale plaats, we zijn daar de afgelopen twee jaar bijzonder competitief geweest, gingen zelfs boven onze verwachtingen, het is gewoon een van die circuits waar we vrij snel in een goed ritme zijn. De baan zelf heeft een aantal zones waar zeer hard in de ankers gegaan wordt, die passen erg bij mijn stijl.  Ik ben altijd erg gemotiveerd geweest sinds we omringd zijn door alle Ducati-mensen en fans, zoveel passie samen, maar niets staat stil tijdens het racen, dus we moeten ons hoofd koel houden en zoals altijd goed voorbereid zijn op de komende battle.”

Zijn teamgenoot Marco Melandri (Aruba.it Racing - Ducati) hoopt dat de terugkeer naar het Ducati home circuit nieuw leven inblaast in zijn kampioensambities na een frustrerende 4de ronde. Melandri werd geboren op minder dan een uur rijden van Imola, maar moet hier nog altijd eens winnen. Met positieve gevoelens die terugkeren naar zijn rijstijl, lijkt 2018 de perfecte gelegenheid voor Melandri om zijn Italiaanse ambities te bevestigen: "ik denk dat we op het juiste moment naar Imola gekomen zijn, ik ben erg opgewonden maar ook gefocust en vol energie. nog steeds niet gewonnen bij Imola in WorldSBK, maar elk jaar is een ander verhaal en ik ben ervan overtuigd dat we de hoofdrolspelers kunnen zijn. De laatste test heeft me veel vertrouwen gegeven, we hebben een grote stap voorwaarts gemaakt en we hebben onze beperkingen beter begrepen. Ik ben vastberaden als altijd om voor de overwinning te vechten. Alles is nog mogelijk, maar we mogen geen kansen laten liggen. Het zal een gedenkwaardige ronde worden!”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws