Nadieh Schoots: IRRC AND NEWCOMER IN THE NORTH WEST 220 AND ULSTER GP

De langverwachte North West 200 is nu aan de gang in het adembenemende scenario van de noordkust van Ierland. Onder de nieuwkomers van de op een na belangrijkste wegrace ter wereld vinden we een zeer interessant en snel meisje, Nadieh Schoots. Ze is zevenentwintig en Nederlandse, Nadieh is nu bezig met haar tweede internationale wegwedstrijd, dat zal niet de enige zijn dit seizoen. Haar debuut in de North West 200 zal in augustus worden gevolgd door de Ulster GP en daarna zal haar droom misschien uitkomen. Vastbesloten en getalenteerd (durf je niet over geluk te praten), Nadieh Schoots richtte haar aandacht op pure wegraces na een paar jaar shortraces (ze reed zelfs voor Ian Lougher's Team in het British Superstock kampioenschap. De reden is absoluut fascinerend, omdat ze zichzelf zal uitleggen.

Vorig jaar nam Nadieh deel aan het IRRC kampioenschap met schitterende uitslagen: enige top tien resultaten, beste nieuwkomer in Horice, snelste ronde in Schleiz Race 2, om er maar een paar te noemen. In deze door mannen gedomineerde discipline steekt ze beslist een aantal keren de kop op! Nadieh racet momenteel met een ZX-10R Superstock Kawasaki in de North West 200.

Welke verwachtingen heb je bij de North West 200? Ben je hier eerder als toeschouwer geweest?

Ik ben nog nooit als toeschouwer naar het evenement gekomen, dus op veel vlakken heb ik geen idee wat ik kan verwachten, haha. Ik ben echter erg goed voorbereid op het gebied van trackkennis en het instellen van de fiets, het is gewoon een kwestie van alles samenvoegen in de eerste training. Het doel van mijn team en ik is om dit jaar de snelste nieuwkomer te zijn, maar we zullen moeten zien waar we staan ​​na de eerste dag.”

Waarom koos je na jarenlang shortraces voor wegracen?

Ik besloot in 2014 aan wegracen te doen, na het veelvuldig kijken naar "Closer To The Edge" na het zien van die fantastische beelden van de TT-racers van Isle of Man, hadden ze het over het rijden daar. Sindsdien ben ik bezig met deze manier van rijden, om te komen waar ik me comfortabel en zelfverzekerd op de weg voel. Vorig jaar voelde ik me klaar voor IRRC, en nu is het tijd voor de North West en Ulster GP. De TT zal niet te ver achterblijven!

Is er een wegrenner die je helpt met adviseren voor de North West en de Ulster GP?

Ik heb geluk dat ik een handjevol snelle jongens ken, en mijn belangrijkste man voor advies is Peter Hickman. Voor mij maakt het een groot verschil om de beste racers (en teams) om tips of trucs te vragen; het betekent dat ik minder tijd nodig heb om circuits te leren, en mijn team kan de setup vergelijken met de topfietsen. Vooral als nieuwkomer maakt het ons een stuk gemakkelijker.”

Wat is je doel na de NW200 en Ulster GP? Ik heb gehoord dat je uitkijkt om uitgenodigd te worden voor de beruchte Macau GP!

Ja! Concurreren in de Macau GP is mijn laatste grote doel voor dit seizoen, naast de resultaten op de NW200, Ulster GP en in het IRRC. Omdat ik een zeer precieze rijder ben, weet ik dat het circuit van Macau me heel goed zou passen. Het zou geweldig zijn om daar dit jaar al te racen! Daarna wil ik uiteraard ook op het eiland Man racen, mijn eerste keer in 2019 of 2020.

Heb je een dagelijkse baan of ben je een professionele rijder?

Een beetje van beide, ha. Ik verdien nog geen geld door te racen, maar besteed het grootste deel van mijn tijd aan het werken aan verantwoordelijkheden voor coureurs of teameigenaars. Ik hoop dat het dit jaar eindelijk een beetje begint te renderen, na het doen van de grote internationale races.”

Hoe voelt het om een ​​meisje in de racewereld te zijn, vooral in de IRRC waar geen andere vrouwelijke rijders zijn?

Het is een beetje grappig, vooral bij de aanvang van het IRRC-seizoen van vorig jaar. De rijders staarden naar of vroegen om een ​​foto te maken. Het duurde tot de vierde rit op Schleiz, toen ik als tiende eindigde op een natte / drogende baan op slicks, dat mijn team en ik uiteindelijk echt werden omhelsd door de IRRC-familie. Nu in de paddock is het normaal, behalve dat ik denk dat ik meer uitnodigingen krijg voor douches dan de meeste andere rijders, haha. Anders dan dat, zullen veel fans of het onthaal van de organisatie ervan uitgaan dat een van mijn monteurs de rijder is, in plaats van ik. We maken er nu grapjes over, maar ik hoop dat mensen in de toekomst zullen stoppen met ervan uit te gaan dat een vrouw die betrokken is bij een raceteam alleen de vriendin van de coureur is.”

Je reed in het verleden met het ILR Team in de BSB, had je daar contact met Ian Lougher en speelde hij een rol in je beslissing om over te schakelen op wegracen?

Dat deed ik ja, in de Superstock in 2016. Het was mijn eerste seizoen op de 1000 en mijn familie, sponsors, en ikzelf  dachten dat het erg waardevol zou zijn om voor iemand als Ian Lougher te rijden en ervan te leren. Het bleek achteraf dat het niet goed klikte met Ian, en qua rijervaring zou het beter zijn geweest als we ons geld in onze eigen fiets hadden geinvesteerd en ons eigen wil hadden gedaan. Het is zoals het is, maar dat jaar heb ik veel geleerd en heeft me een veel betere teameigenaar gemaakt. Ian had geen enkele rol in mijn overstap naar het wegracen.”

Is jouw fiets een volledige Superstock of heb je ook speciale onderdelen voor de Superbike-races?

“Mijn fiets is volle Superstock, omdat het voor mijn team een ​​stuk eenvoudiger is om de fiets voor alle sessies hetzelfde te houden. Hopelijk kan ik in de toekomst naast onze Superstock-machine een goede Superbike rijden tijdens de internationale races, maar voorlopig is dit perfect.”

Ik denk dat je leven niet precies hetzelfde is als het leven van een gewoon meisje; wat vinden je vrienden van jouw keuze van leven als coureur?

“Nou, bijna al mijn vrienden die ik heb ontmoet tijdens het racen (of muziek, aangezien muzikanten een verrassend vergelijkbare levensstijl en een kijk hebben op het leven als racers), denken ze gewoon wat ik ben zoals hun, wat ik besloten heb om te doen is erg cool. Van mijn ‘normale’ vrienden van de middelbare school, heb ik slechts 1 over die ik regelmatig spreek. We leven compleet verschillende levens, maar vinden tijd om een ​​paar keer per jaar te ontmoeten. De meeste mensen die niet van racen houden, begrijpen niet waarom ik er zo veel tijd in stop, en waarom racen altijd op de eerste plaats komt, dus ik ben heel blij dat ze daar bij mij in de buurt blijft hangen!”

Waarom “Not Dead Yet” op je helm?

“ De zin ‘Not Dead Yet’ ontstond tijdens het seizoen dat ik reed voor ILR. In de winter toen ik tekende voor hen, was ik de gelukkigste mens die ik ooit was geweest op dat punt,  het was een droom die uitkwam! Hoewel langzaam maar zeker de droom uit elkaar viel, het team niet was wat ik ervan had verwacht, ik worstelde voortdurend met dat. Tot de dag waarop ik sneller was op een trackday met oude banden zonder het team, dan toen ik met het team in de BSB met nieuwe banden trager was. Ik voelde me vastgelopen. Toen ik een lied van Frank Turner hoorde, genaamd Get Better, waarvan de tekst is ‘we kunnen beter worden, omdat we nog niet dood zijn’. Dit inspireerde me om mijn verantwoordelijkheid te nemen, het beste te halen uit wat het team mij te bieden had en het advies en de sfeer te vinden die ik ergens anders in de BSB-paddock nodig had. BSB op Knockhill was de eerste race die ik met deze mindet benaderde, en het maakte een enorm verschil in mijn rijgedrag.”

"Geluk is voor verliezers" staat momenteel op de helm van Nadieh in North West 200. Deze jonge dame is zo vastberaden. Veel succes Nadieh!

Di Marta Covioli | 15/05/2018 | Engelse versie. Willy van Lee / 16/05/2018 / Nederlandse versie.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws