JACK MILLER KRIJGT EEN GP19

De Alma Pramac rijder is één van de favorieten om Lorenzo te vervangen als de Spanjaard zijn fabriekscontract niet verlengt.

Miller: "fabriek of niet, ik zal een GP19 hebben." Jack Miller startte een goede 2018-campagne, de Australiër zette  zichzelf in de race voor een Ducati-fabrieks GP19 voor volgend jaar, als vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo (Ducati Team) zijn contract met de fabriek in Bologna niet verlengt. Volgens Crash.net zal Miller volgend jaar toch  een GP19 rijden, ongeacht of hij bij Pramac blijft of inderdaad wordt gepromoveerd tot officiële Ducati rijder. "Die beslissing ligt volledig bij Ducati," zei de Australiër, en vertelde over zijn kansen voor het krijgen van een fabriekszitje. "Voor mij ben ik tevreden. Natuurlijk, zoals ik al lang heb gezegd, zou ik graag op die plek zijn. Maar hoe dan ook, ik ga volgend jaar op dezelfde fiets (GP19), met of zonder het (fabrieksteam) contract rijden. "

Met Andrea Dovizioso (Ducati Team) is een nieuwe tweejarige overeenkomst met Ducati in Le Mans getekend. Wat de toekomst van Lorenzo betreft, die nog steeds erg onzeker. De strijd om de overgebleven stoel gaat tussen Miller en zijn huidige teamgenoot Danilo Petrucci. De Italiaan scoorde het beste resultaat van de tweede race in de droge omstandigheden tijdens de Franse GP. De Ducati Corse General Manager Gigi Dall'Igna zei tegen Sky Sport Italia, "als Petrucci zo doorgaat, verdient hij een officiële Ducati." Miller, die momenteel een GP17 rijdt, zit slechts vijf punten achter Petrucci in het kampioenschap, en zijn vierde plaats op Le Mans is zijn beste droge resultaat ooit. "Dit is verreweg mijn beste droge resultaat ooit. Om met die jongens te vechten, en gewoon om Marc te zien een hele race lang geeft zoveel vertrouwen en zelfvertrouwen.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws