DE VRACHTWAGENS VAN MarcVDS EINDELIJK IN MUGELLO

De crew van het Belgische team hebben nu 24 uur om in te halen, maar het belangrijkste lijkt bewaard, de motorfietsen kunnen bollen!

De Italiaanse site Corsedimoto, in het bijzonder lijkt goed op de hoogte van deze zaak, zij wisten ons gisteren te  vertellen dat de technische middelen werden geblokkeerd door de Duitse dealer die garanties eiste voor een leasing waarvoor de voormalige teammanager Michael Bartholemy had getekend. Deze werden nochtans rechtstreeks aangebracht door graaf Marc van der Straten. De gigantische dubbele technische structuur voor Franco Morbidelli en Thomas Luthi (MotoGP) en Joan Mir en Alex Marquez (Moto2) is dus kunnen naar Mugello gaan.

SPANNINGEN: de problemen voor Marc VDS zijn nog niet van de baan. Alhoewel de interne ruzie tussen de voormalige manager en de eigenaar in een regelingsfase zijn, een groep advocaten zijn nog steeds aan het werk, maar het team staat nu in het vizier van verschillende concepten die beide proberen in te palmen, de MotoGP-plaatsen en de Moto2-spots, zijn deze die Dorna had toegewezen aan het bedrijf van Bartholemy en onder de directe controle van Marc van der Straten kwam.

TWIJFELS: het blijft ook nog even koffiedik kijken om te zien wat Gianluca Montiron, drie weken geleden door de Belgische miljardair aangesteld om de streng te ontrafelen, zal beslissen. Montiron verrichtte een zeer delicate taak van bemiddeling tussen de eigenaar en de voormalige teamleider en begon te werken in de richting van 2019, door een garantierol te spelen die bepalend was voor de continuïteit van het bedrijf. Maar nu vraagt ​​Montiron zich toch  af of er wel een goede basis is om het werk voort te zetten.

Laatst aangepast op woensdag, 30 mei 2018 11:22
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws