EEN YAMAHA-PETRONAS VOOR JORGE LORENZO?

De Gazzetta dello Sport kiosk schreef, dat de vijfvoudig wereldkampioen zou gaan samenwerken met de Maleisische coureur Hafiz Syahrin.

Jorge Lorenzo, zou volgens een Yamaha-hypothese in 2019 met Petronas van start kunnen. La Gazzetta dello Sport publiceerde het vandaag woensdag 30 mei. De komst van Joan Mir bij Suzuki, voor 1,6 miljoen per seizoen, heeft de plannen van de Majorkaan, die steeds dichter op de rand van het Ducati-programma komt,  ingewikkeld verstoord. Kunnen Yamaha waarmee Lorenzo drie wereldtitels heeft gewonnen, en de Maleisische sponsor Petronas deze  ingewikkelde situatie oplossen?

HYPOTHESE: "achter de schermen werken we non-stop, het is de bedoeling een nieuw team te vormen dat het team van VDS overneemt," schrijft MotoGP-correspondent Paolo Ianieri. "De motorfiets moet een Yamaha zijn, (maar Gerno Lesmo wil er nog niet op ingaan en wachten wat er zal gebeuren met het Belgische team), gesponsord door het Maleisische Petronas dat naast Lorenzo tevens Hafiz Syahrin vandaag teamgenoot van Johann Zarco op de M1 van het Tech3-team wil inzetten.”

YAMAHA: Wat is de waarheid achter de woorden van Jarvis? Hij praat er al heel lang over en het cryptische antwoord van de CEO suggereert dat als er geld en een team voor handen is, er geen obstakel zou zijn om Lorenzo in het zadel te duwen. Mits verhoging van het budget kan dit ook de kans vergroten dat de fiets officieel en bijgewerkt is, dus ondersteund door een extern team. Het probleem heeft betrekking op het aantal bewegingen langs de baan; Yamaha is niet bereid meer dan vier fietsen in te zetten. De twee interne teams en beide door MarcVDS in het geval het Belgische team zijn interne problemen zou oplossen. Maar VDS zou ook één enkele fiets kunnen hebben, die zou worden toegekend aan Morbidelli, waardoor een andere Yamaha zou worden beheerd door een ander team. Dit kan het geval zijn voor Jorge Lorenzo. Het probleem in deze fase is de technische tijd van het opzetten van een team, het zoeken naar sponsors en het geld om de rijder te betalen. Tenzij een bestaand team (een andere hypothese zou het Pons-team kunnen zijn) besluit om zijn middelen aan dit avontuur te wijden om het op te zetten.

THE DOCTOR: Na het afronden van het thema Lorenzo, kon men niet anders dan Jarvis vragen naar Valentino Rossi en zijn toekomst. Wat er van hem zou worden aan het einde van zijn carrière. Het doel van Valentino is om een ​​team op te zetten in de MotoGP, ook dankzij het uitstekende werk dat hij al doet in Moto2 en Moto3 met Sky Racing Team VR46. Jarvis zei daarover: "ik weet niet of hij de directeur van de team of alleen de eigenaar zal zijn met een andere persoon in de rol van teammanager, maar ik geloof echt dat hij er belang bij heeft om in deze wereld te blijven. Als hij zijn eigen team wil maken, zijn we bereidt om hem bij te staan om het te doen."

MUGELLO: naast de Toscaanse baan zullen speculaties en geheime onderhandelingen door elkaar razen. De situatie is zeer boeiend, met veel variabelen op het spel. Het zal ook nodig zijn om te begrijpen welke positie Dorna zal innemen, Lorenzo is één van de topcoureurs van de MotoGP, zeker om te voorkomen dat hij werkloos blijft. Daarom moet een geschikte accommodatie voor hem gevonden worden, vooral een prioriteit van de promotor.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws