PETRUCCI INN LORENZO OUT

Het einde van het avontuur tussen Ducati en Jorge Lorenzo is uit, je hoeft er niet langer aan het twijfelen.

De Spanjaard verlaat het Italiaanse merk aan het einde van het seizoen 2018. De informatie werd bevestigd aan de microfoon van Eurosport door Dario Marchetti, en om een ​​goede reden: Danilo Petrucci zou hebben getekend om volgend jaar zijn plaats in te nemen.

Danilo Petrucci zei deze winter nog dat hij een optie had om toe te treden tot het officiële Ducati team als hij betere resultaten behaalde dan één van de twee fabrieksrijders. Na vijf Grand Prix is ​​het meer dan ooit het geval: Petrucci is vijfde en de beste Ducati coureur in het klassement, voorafgaand aan teamgenoot Jack Miller. Andrea Dovizioso degradeerde naar de negende plaats, Jorge Lorenzo staat op de veertiende plaats.

Voor de rest van de Ducati-troepen zou Jack Miller bij Pramac blijven, maar zou hij beschikken over de derde fabrieksfiets die momenteel in handen is van Petrucci. Zoals verwacht zal over enkele weken Francesco Bagnaia de huidige leider van het Moto2-wereldkampioenschap de teamgenoot van de Australiër worden in bij Pramac.

Wat de toekomst van Lorenzo betreft, is nieuwste informatie gevestigd op de komst van een Yamaha M1-satelliet team, maar met concurrerende uitrusting en de steun van Petronas? Bij Aspar of MarcVDS? Veel details zijn nog duidelijk, het zijn geruchten, in en uit het onbekende. Hij zal (waarschijnlijk) nooit MotoGP wereldkampioen met Ducati worden, de Majorkaan heeft nog steeds veertien kansen om te schitteren en te winnen aan het stuur van de Desmosedici. Morgen start hij als tweede op de eerste rij tussen Rossi en Viñales voor de Italiaanse Grand Prix.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws