LORENZO ONE AND DUCATI THE DOUBLE

Mugello: Lorenzo's land voor de terugkeer van een koning.

Ducati 1 en 2 ziet de vijfvoudig wereldkampioen regeren in Italië, waarbij Rossi de rostrum voltooit. Jorge Lorenzo (Ducati Team) heeft zijn eerste overwinning in rood binnen, hij leidde na een overheersende 1-2 voor het Ducati-team in Mugello. Onverslaanbaar en onaanraakbaar voor zijn eerste Ducati zege, hij passeerde onder de geblokte vlag met 6.37 seconden verschil zijn eerste overwinning sinds Valencia 2016, en zijn zevende Italiaans GP overwinning. Andrea Dovizioso maakte de dubbele podium glorie voor de Borgo Panigale-fabriek waar met de tweede. De polesitter en menigte favoriet Valentino Rossi lukte de 3de podiumplaats, de 'Doctor' was een andere geschiedenisschrijver in Mugello. De zo populaire rijder uit Tavullia is de eerste die meer dan 5000 eerste klasse punten verzamelt, terwijl kampioenschapsleider en regerend kampioen Marc Marquez crashte, opnieuw vertrok  maar niet scoorde.

Lorenzo nam de holeshot van de tweede plaats op de grid toen Marquez vanaf de tweede rij doorschoot en in bocht  1 vocht voor de tweede plaats maar Rossi hield stand. Marquez ging wijd en baande zich een weg naar de 2de bocht, daar nam hij ‘Petrux’ in de tang die naar de 10de plek werd gedwongen. De regerende kampioen sloeg vervolgens een ronde later toe in San Donato op zoek naar Lorenzo gevolgd door Rossi, Iannone en Dovizioso.

#99 hield het tempo zeer strak en de eerste schicht van het drama gebeurde plots net achter hem. Marquez gleed meesterlijk de grindbak in op 10, hij was wel in staat om te herstarten, maar punten haalde hij niet meer. Rossi bleef achter Lorenzo hangen, terwijl ‘Dovi’ toesloeg en derde werd achter Iannone. De Italiaan schoof vervolgens op zijn elan langs een andere landgenoot, hij reed kort na Rossi die hij langszij snelde en vertrok richting zijn teamgenoot voor hem. Rossi ging toen wijd in bocht 1 en liet net Iannone achter zich.

Ondertussen was Danilo Petrucci na de blokkade van Marquez op volle kracht terug terug aan het vechten, hij beet zich vast achter Rossi's met nog 16 ronden te gaan. Toen Iannone samen met de 'dokter' last begon te ondervinden van een oververhitte voorband, waagde 'Petrux' zijn kans. Toch was het al snel een strijd om een podiumplek met vijf coureurs toen Cal Crutchlow zich bij het groepje aansloot. Vooraan was het een rood verhaal, Dovizioso liet het gat net iets langer dan een seconde niet meer, maar Lorenzo bleef maar aan de speld trekken. Ronde na ronde liet  de Majorkaan de hamer naar beneden en verder weg, tot zes seconden aan de meet, met het hoofd op de brandstof  tank om de emoties te bedwingen. De volgende afspraak is het Circuit de Barcelona Catalunya, waar Lorenzo, Pedrosa en Rossi enkele zeer goede herinneringen hebben en Dovizioso vorig jaar won

Laatst aangepast op zondag, 03 juni 2018 16:52

Media

https://www.facebook.com/MotoGP/videos/10156892228840769/
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws