VR46 WISSELDE POLE VOOR PODIUM

VR46: "In de laatste rondjes vergeet je de strategie. Alles komt allemaal uit het hart."

De rijder uit Tavullia wisselde de pole voor het podium op de heilige grond in Mugello, en hij gaf alles. "Wanneer je op het podium in Mugello stapt, voor alle fans, dan betaal je de moeite voor alle inspanningen die je verricht,"  glimlacht Valentino Rossi en viert thuis zijn derde plaats in Mugello. Hij is de eerste coureur die meer dan 5000 punten scoorde in de ereklasse van wegracesport. "Gisteren was al een fantastisch gevoel, maar die polepositie was ook vandaag cruciaal."

Het was een weekend om te onthouden voor de negenvoudige wereldkampioen. Van het podium in Le Mans, naar de pole op zaterdag, en de huldiging op het podium op zondag was de kers op de taart. De 'Doktor' zegt dat het een zware race was, en hij dacht soms de gele mist van het podium niet zou kunnen begroeten. "We moesten de harde band gebruiken, ik had er in de praktijk nooit een goed gevoel mee, maar ik moest hem gebruiken", begint de Italiaan. "Het was een van de zwaarste races die ik me nog kan herinneren, want de motorfiets was zo zwaar om te besturen met weinig grip, toen ik op een gegeven moment 5de was maakte ik me zorgen. Toch dacht ik misschien wel een voordeel zou kunnen hebben ten opzichte van Iannone en Petrucci." Uiteindelijk was het Iannone die met Rossi vocht voor die podiumplek, volgens #46 is het heel simpel: "in de laatste paar ronden, vergeet je de strategie. Alles komt allemaal uit het hart."

Rossi: "de polepositie was cruciaal voor het podium. Ik had de pole niet verwacht en ik hoopte op het podium, maar ik wist het niet. Maar over raceafstand, waar we minder grip hebben en het niet goed gaat, hebben we meer last van Honda en Ducati. Voor mij zijn de problemen heel duidelijk en ik probeer ze uit te leggen, nu moet Yamaha werken en proberen te verbeteren, maar het is niet gemakkelijk. Het is lang werk, het is niet altijd zeker dat je de goede dingen probeert. Het is mijn derde podium van het seizoen en ik ben tweede in het kampioenschap wat heel positief is. Maar mijn beste resultaat is slechts een derde plaats en ik wil vechten voor de overwinning. We hebben de balans van de fiets verbeterd voor een snelle ronde, maar op dit moment hebben we te lijden onder de raceafstand, dus ik hoop dat we de motorfiets kunnen verbeteren en de uitdaging kunnen aangaan voor de overwinning in de tweede helft van het seizoen."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws