VERSTOORDE ITALIA GP MAAR EEN DUCATI ZITJE VOOR ‘PETRUX’

Banden en brandstofpomp problemen + het incident met Marquez belemmerden de Mugello-race van Petrucci.

Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing) ging op zoek naar zijn tweede opeenvolgende podium van het seizoen op de Gran Premio d'Italia Oakley, een locatie waar hij vorig jaar als derde eindigde, maar de race van de Italiaan werd grondig verstoord door problemen met de brandstofpomp, met de achterband en een incident in de eerste ronde met Marc Marquez. Startend vanaf het midden van de tweede rij bij zijn thuis Grand Prix, Petrucci realiseerde een goede start en sneed als derde bocht één aan. Marquez moest wijd in de eerste bocht na een kanonstart, hij  ging te laat in de ankers, hij stormde vervolgens naar de binnenkant van de 2de bocht. Daar kwam hij ook te laat waardoor de Ducati-rijder aantikte die wijd moest, wat resulteerde in het verlies van een stuk of zes plaatsen. "Ik had een zeer goede start, het is vreemd voor mij, maar ik was vandaag sterk gefocust. Ik had twee posities gewonnen, maar in bocht 2 doet Marquez wat hij altijd doet en duwt me uit de baan. Het is ongelofelijk, daardoor crashte ik bijna en verloor denk ik, zes of zeven plaatsen en passeerde ik de start-finish na de eerste ronde als 9de, ik was derde in de eerste bocht en ik beginnen mijn positie te herstellen."

Zijn verloren positie terugnemen is precies wat de Italiaan deed. Hij plaatste de snelste ronde van de race om terug te krabbelen naar het podiumgevecht. Dit betekende echter dat de achterband van Petrucci aan het einde van de race zwaar was gehavend, alle hoop op een tweede podium op rij in Mugello werd vernietigd. "Ik pushte heel hard, ik reed de snelste ronde van de race, maar dat was niet genoeg, want toen ik voor het podium vocht, op vijf ronden van het einde kreeg ik problemen met de achterband," verklaarde Petrucci, die toen plots met  brandstofpompproblemen af te rekenen kreeg. "Toen zelfs de brandstofpomp niet goed werkte, verloor ik veel kracht op de rechte stukken, dus verloor ik het podium en zelfs de top vijf."

Ongeacht de problemen, was 'Petrux' positief over zijn race, hij kon vechten voor het podium ondanks verlies van veel terrein na het contact met Marquez. "Het is een grote schande, want als Marquez me niet van de baan drijft, doe ik zeker mee voor het podium. Ja, ik heb een geweldige race gereden, maar helaas met nog vijf ronden te gaan kreeg ik dit probleem met de brandstofpomp en mijn achterband,  waren mijn kansen weg. Maar goed, ik wil graag mijn team bedanken voor het geweldige werk, helaas hadden we wat problemen met deze race, hoe dan ook, het zijn goede punten voor het kampioenschap, we vechten nog steeds voor de tweede plaats en we zullen zien wel in Barcelona."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws