CASEY STONER ZEGT: “ALS ‘DOVI’ WINT ZET HIJ MARQUEZ ONDER DRUK”

Casey Stoner bezocht de Ducati-box in Mugello. Met de media sprak hij over Dovizioso, Petrucci, Marquez en de GP18.

Casey Stoner en Andrea Dovizioso bij de Grand Prix Mugello 2018

Na zijn laatste test met de Desmosedici in februari eindigde met een interventie om zijn schouder terug in de kom te zetten. Casey Stoner was alleen als speciale waarnemer tijdens het Mugello weekend. De aanwezigheid van de Australische testrijder bracht ook een flinke dosis geluk voor de Red’s, die beide rijders op de twee hoogste podium plekken zette. En hij mocht opnieuw dagdromen, want de vele fans die nog steeds de utopie hebben om hem op de  baan te zien, zelfs eenvoudig als joker.

De voormalige dubbele wereldkampioen feliciteerde de Ducati mannen voor de belangrijke stappen voorwaarts met de GP18 in de afgelopen maanden. DesmoDovi prees hij het meest voor het grote werk,  naar zijn mening maakte hij de fiets meer rijklaar voor iedereen. "Vanuit het geestelijke oogpunt is het belangrijk om niet te denken dat de Ducati alleen kan worden bestuurd door één coureur, maar men moet in staat zijn zich aan te passen net als Andrea Dovizioso. Het is bevredigend om Dovizioso te zien als een baanbreker, omdat nu iedereen het rode beest kan besturen," onderstreepte Casey Stoner. Tijdens het Mugello-weekend hing het afscheid van Jorge Lorenzo al in de lucht, niemand misleidde zichzelf om een stap terug te zetten na zijn overwinning, maar de dobbelstenen waren gegooid. Nu hoeft Ducati alleen de officiële aankondiging te maken van de komst van Danilo Petrucci, een optie die Stoner niet 100% overtuigt, "Danilo is een geweldige werker, ook op het gebied van ontwikkeling voor Ducati. Hij begon eerst met wat onderdelen op zijn fiets van het officiële team te gebruiken... alleen is Danilo’s zwakke punt dat hij soms hapert. Een weekend vecht hij voor de overwinning en staat op het podium. Het volgende weekend streeft ernaar de punten te vinden... ik denk wel dat hij dankzij de in het verleden verkregen resultaten een kans verdient."

De uitdaging tussen Ducati en Honda, tussen Dovizioso en Marquez, alles lijkt voorbestemd om door te gaan in dit kampioenschap. De kampioen zelf blijft ook favoriet, "maar hij is niet onverslaanbaar." Gigi Dall'Igna & Co. hebben  geweldig werk verricht op de Desmosedici, het chassis is verbeterd en de aerodynamica verbeterd. Het geheim ligt in het weten hoe de sterke punten te benutten: "voorwaar, de Ducati is zwaarder dan de Yamaha, maar bijna iedereen die van Yamaha komt, klagen dat het niet zo gemakkelijk is om die te besturen. Maar als het een meer fysieke fiets is, dan train je een beetje meer, dit is wat je moet doen. Als je wilt winnen, moet je harder trainen dan de concurrenten. Het geheim van de zege is de overwinning zelf en de val van Marquez heeft Andrea Dovizioso teruggeschroefd, zowel in de klassering als vanuit moreel oogpunt. We hopen op deze manier verder te kunnen gaan; als hij opnieuw een race wint, zet hij druk op de anderen en maken ze misschien fouten."

Door Luigi Ciamburro / vertaling WvL.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws