DANILO PETRUCCI ZEGT: “HONDA HRC PROBEERDE OOK BIJ MIJ”

Na een leven in de kudde voegt de ‘PETRUX’ zich met Andrea Dovizioso toe aan het officiële Ducati-team.

Dit is wat Danilo Petrucci denkt als officiële Ducati 2019 coureur en spreekt vrijuit in het interview van Paolo Ianieri, gepubliceerd in La Gazzetta dello Sport donderdag 7 juni.

"Zondag, na de race in Mugello bevond ik me in de truck met Ciabatti, Vergani en Dall'Igna en het eerste woord van Gigi was "welkom". Ik besefte dat ik het had gedaan, het was net als een droom, ik heb er alles aan gedaan om dit  werkelijkheid te laten worden."

Wat is Ducati voor jou?

"Een tweewiel-Ferrari, elke Italiaanse jongen droomt om ermee te rijden. Het is een grote eer en terzelfdertijd een last. Het is het verhaal van de motorfiets die doorslaggevend is, mijn grootouders hadden er één, pap, mijn vrienden... allen. Pa werkte met Pileri die werd gesponsord door Phillip Morris: ik heb altijd gedroomd van red.

Via welke weg?

“In 2011 heb ik met het Barni-team de Italiaanse en de Superstock-wereldbeker gereden. De 1199 Superbike en Superstock moesten worden ontwikkeld en aan mij werd gevraagd of ik wilde meewerken. Met een ongelooflijke bagage aan ervaring als resultaat. Soms ging ik mee met de MotoGP, ik begon mezelf bekend te maken.”

En toen?

"In 2012 organiseerde ingenieur Preziosi een test met mij, Iannone, Pirro en Redding, er was toen sprake van het Pramac junior team, in plaats daarvan namen ze Iannone en Spies aan, die werden gepusht door Dorna. Men  stelde mij de rol van testrijder voor, ik heb nee gezegd, ik was 21 en ik wilde kost wat kost coureur worden.

Een nieuwe kans kwam in 2014?

"Pramac kwam me terug opzoeken, ze dachten aan Zarco, maar die won de titel in de Moto2, en hij gaf de voorkeur om daar te blijven. Ik kreeg ook twee Superbike-aanbiedingen, maar in september belde Francesco Guidotti me, en zelfs als ze me niets gaven, zou  ik het nog geaccepteerd hebben."

Waarom ondertekende hij slechts voor één jaar?

" Deze optie was van Ducati. Ik denk dat ze wilden zien hoe ik me gedroeg. Maar het veranderde niets voor mij. Als ik me goed voel en op dreef ben verloopt alles naar wens. Het was alleen aan hun om die interesse te bevestigen. En dan kunnen we vrijuit aan tafel gaan en spreken."

Met Dovizioso wordt opnieuw een Italiaans span samengesteld.

"Dovi was ook een van mijn sponsors, hij wilde mij erbij. Samen kunnen we iets maken dat anderen niet hebben, dat is een echt team in een team. In de race speelt iedereen het op zijn manier, maar we zullen goede bondgenoten zijn om de motor te laten groeien”.

Verrast door Lorenzo?

"Een beetje, hij maakte een moedige keuze. Honda had me ook gecontacteerd, ik verkoos de Europese kant, maar de Japanners waren op zoek naar een alternatief en Lorenzo was de meest logische keuze. Met Marquez wordt het een mooie uitdaging tussen twee kemphanen in het kippenhok."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws