UPDATE VAN DE WORLD SBK BALLANCERINGREGELS

Donderdag 7 juni 2018 14:57 GMT werd de updates van de WorldSBK ballanceringregels bekendgemaakt.

Te beginnen met de WorldSSP300-klasse die ook voor de Tsjechische ronde een update heeft ontvangen. De FIM en Dorna hebben wijzigingen aangekondigd in het ballanceringsreglement in de categorie MOTUL FIM Superbike WK, te beginnen met het evenement van dit weekend in Brno. Na ontvangst van de analyses van de relatieve prestaties van de machines, wordt de maximale RPM als volgt gewijzigd voor het evenement in Brno:

- De maximale toerentallimiet voor BMW, Honda en MV Agusta zal met 250 tpm mogen stijgen.

- Er zijn geen wijzigingen voor de andere fabrikanten.

De relatieve prestaties zullen verder worden geanalyseerd na elke derde ronde (behalve na ronde 12). De FIM en Dorna hebben ook de ballancering- en gewichtsverordeningen in het FIM Supersport 300 WK bijgewerkt. Uitgaande van Brno, zal het gecombineerde gewicht van fiets en rijder (in volledige uitrusting) worden overwogen. Het minimale gecombineerde gewicht voor elke fiets is als volgt: 205 kg voor Yamaha, 208 kg voor KTM en 215 kg voor Honda en Kawasaki.

Meer informatie over de reglementen van de FIM Superbike, Supersport en Supersport 300 2018 vindt u op http://www.fim-live.com/

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws