MV AGUSTA KOMT NAAR DE MOTOGP

Het glorieuze merk van Varese keert terug naar het Wereldkampioenschap in 2019, beginnend bij de Moto2.

Giovanni Castiglioni ZEGT: "het zal een opwindende uitdaging zijn." De terugkeer van het merk MV Agusta in de competities is één van de meest geanticipeerde veranderingen van het volgende seizoen in de Moto2-categorie, samen met de verandering van de motoren leverancier: van de viercilinder Honda zal het nu een Triumph zijn.

Hoe en waarom MV Agusta in de Moto2 eigenlijk, de middenklasse van de MotoGP vertegenwoordigt zowel een uitdaging als een kans voor Casa Varesina. Giovanni Castiglioni, president van MV Agusta, vertelt wat de redenen waren voor de keuze om deel te nemen aan dit nieuwe sportavontuur, hij bevestigt de sterke samenwerking met Giovanni Cuzari en het Forward Team, zonder een droom te verbergen: de mogelijkheid om in de toekomst een volle  MV Moto2 te zien.

Wat overtuigde je ervan dat de tijd rijp was voor je terugkeer naar het wereldkampioenschap?

"Toen we het Yakhnich Motorsport-team, dat onze fietsen in de World Supersport aan het runnen was overnamen, waren we van plan om terug de uitdaging aan te gaan. Vervolgens, na een herpositionering van het bedrijf, dat besloot om alle menselijke en financiële middelen te concentreren op de productie, werd het idee verlaten. Ongeveer een jaar geleden begonnen we met Giovanni Cuzari te praten over het deelnemen van MV aan de Moto2. Wij geloven dat de benadering van MV Agusta, die wordt geleverd met zijn eigen knowhow en zijn eigen geschiedenis, ook het imago van de tussenklasse van het WK goedmaakt: de categorie moet ook een technologische uitdaging, die de kennis en vaardigheden tussen verschillende bevestigen. Anders riskeert u het merk met één merk te vervagen.”

Wat voor soort relatie heb je met Team Forward?

“Het wordt een partnerschap: we zorgen voor de ontwikkeling, het ontwerp en de studie van de motorfiets, daarna het aan het team om dit project met eigen middelen uit te voeren. Teammanagement en trackontwikkeling worden beheerd door Forward. Persoonlijk denk ik dat Team Forward een van de meest georganiseerde teams in het wereldkampioenschap is, aan de top van de MotoGP.”

Wat vind je van de technische nieuwigheid van de categorie: de overgang van de viercilinder Honda naar de driecilinder Triumph?

"Een terugkeer kon alleen op deze basis plaatsvinden. We hebben heel veel ervaring op het gebied van de drie cilinder ontwikkeld: we waren de enigen die een niet-Japanse fiets in de buurt van de Supersport-titel brachten. Toen Cuzari ons het idee presenteerde om samen dit avontuur te beleven, zeiden we: "ja, we kunnen altijd een terugkeer bedenken, met deze voorstellen. Onze F3 is een sportmachine waarvan bewezen is dat deze zeer positieve eigenschappen heeft, hij heeft een race hart, daarbij heeft de Triumph-motor voor de Moto2 heeft een vergelijkbare lay-out als de onze. We voelden dat we de juiste ervaring en de nodige vaardigheden hadden en we concentreerden ons op haalbaarheidsstudies voor het project. Het doel was om een ​​raceframe te maken die ons vertegenwoordigde, om vervolgens te worden afgeleverd bij een team dat de leiding nam om het te laten groeien.”

 

Zal het in alle opzichten een MV Agusta zijn?

"Team Forward is het enige team dat met de officiële MV Agusta-fiets zal racen. De fiets is volledig door ons onderzoekscentrum CRC ontworpen, het zal voor de eerste keer op schema liggen tijdens de officiële tests, in juli. Op papier is het een prachtig project, vooral omdat het volledig met onze filosofie is geboren. Het heeft ons DNA,  met een kevlarframe, platen en een uitstekende gewichtsverdeling. Gezien het concurrentieniveau van het Moto2-kampioenschap, voorzie ik in elk geval een geweldig ontwikkelingswerk van het team, maar dit jaar beginnen ze allemaal een beetje 'nieuw'. Het element dat ons onderscheidt, is dat wij het eerste bedrijf zijn dat een Moto2 idee  doet ontstaan ​​naar massaproductie. In de zin dat dit medium echt begint vanuit het hart van de MV-ervaring. In de praktijk is dit de maximale race-expressie van de productiecapaciteit van MV en omgekeerd. Dit raceprototype zal in de toekomst het startpunt zijn voor een hypothetische F3 "Moto2" voorbeeld.”

Wat zijn je verwachtingen?

"Deze terugkeer motiveert ons, maar we verbergen de moeilijkheden niet. Ik geloof dat niemand ‘geleerd’ wordt geboren, vooral in een moeilijke categorie zoals Moto2. Ik denk in ieder geval dat we het goed kunnen doen. Om dit te bereiken, moeten we eerst het team voorzien van een fiets die op het juiste niveau is, dan moeten ze hard werken om het resultaat te vinden."

Door Massimiliano Garavin, vertaling WvL

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws