MILKHACHIC RIJDT IEDEREEN NAAR HUIS

De tweede rit van de IDM Superbike 1000 seizoen in Oschersleben was een feest voor BMW.

Voor 12.500 toeschouwers stonden na de eerste race alleen coureurs van het Duitse motormerk op het podium. Na de tweede race, dankzij de Italiaanse Lorenzo Lanzi kwam een ​​Yamaha-rijder tussenbeide. Maar kruiste in geen geval het pad van de dubbele winnaar Ilya Mikhalchik (Alpha Racing van Zon-BMW). De hevige gevechten trokken ook een tv-team naar de baan. De IDM Superbike 1000 was het hoogtepunt van het Wereldbeker-programma en de fans stonden  achter hun favorieten. "Het succes heeft op korte termijn ertoe bijgedragen dat sinds de start van het seizoen tot nu toe vier van de vijf merkpartners in de IDM Superbike 1000 een podiumplaats konden vieren: BMW, Honda, Suzuki en Yamaha. Alleen Kawasaki ontbreekt nog," zegt Matthias Schröter van het IDM-promotor Motor Presse Stuttgart en voegt eraan toe: "er is al een mondelinge overeenkomst die we volgend jaar zullen starten op de Duitse Speedweek 2019 met nog meer IDM voorbeelden."

Superbike coureur Ilya Mikhalchik leverde een onberispelijke prestatie in de hoogste motorfiets wegrace klasse van Duitsland in de Motorsport Arena. Hij nam twee start-finishoverwinningen en nam duidelijk de leiding in het algemeen klassement. Dit deelde hij nog na de seizoenopener met Bastien Mackels (Wilbers-BMW). Zowel de Oekraïner als de Belg arriveerden op hetzelfde punt in Oschersleben. Mikhalchik finishte beide races met meer dan drie seconden voor op de rest. Na de eerste race klommen Mackels en Mikhalchik's teamgenoot Julian Puffe op het podium. Het was de totale BMW-triomf. Na de tweede wedstrijd was Mackels opnieuw aan het feest. Alleen Lorenzo Lanzi (Yamaha MGM) stond tussenbeide.

De snelste Honda rijder blijft Jan Halbich (Holzhauer Racing Production) op de vierde plaats. Daarachter volgt de eerste Suzuki: Dominic Schmitter (HPC Power) uit Zwitserland heeft hier de man uit Leipzig Toni Finsterbusch (Mayer Suzuki) vervangen. De Kawasaki-factie met Lucy Glöckner (Kawasaki Schnock Team Motorex) en Mathieu Gines (Weber Motos) had het zwaar in Oschersleben. Het duo had gekozen voor een dubbele start met de IDM Superbike 1000 en het Endurance World Championship.

Het volgende IDM-evenement vindt plaats van 6 tot 8 juli 2018 op het Circuit Zolder in België.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws