MOTOTECH WK ENDURANCE TEAM

In Oschersleben werden de Endurance WK proef verreden

Achtergrond kampioenschap: het FIM Endurance World Championship is het officiële wereldkampioenschap uithoudingsraces voor motorfietsen. Met iconische races als Le Mans en de Bol D’Or, maar ook Suzuka (Japan, het thuisfront van enkele grote constructeurs) waar de inzet groot is. Een startveld van meer dan 60 teams per jaar strijdt er om de titel van wereldkampioen in de EWC en Stock (een meer gerestricteerde) klasse. Tussen de teams met fabrieksondersteuning strijdt MototechEWC als 100% Belgisch team mee met een Yamaha R1 2018. 

Voorafgaand aan de race: al vanaf de vrije trainingen en de kwalificaties van woensdag tot en met vrijdag bleek dat het niveau in Oschersleben bijzonder hoog lag. Weinig gelegenheidsteams aan de start en dus tekenden vooral de goed getrainde en tot de tanden gewapende racestallen present. Niet minder dan 36 teams van elk 3 rijders willen in eerste instantie finishen en als het even kan een podium meepikken. Met een hele week temperaturen van 30°C en asfalttemperaturen bij de 60°C zijn de omstandigheden voor mens en machine op z’n minst beproevend te noemen.

Met een nieuwe achter brug en weinig historische data over het circuit was het zoeken naar een goede afstelling. Vorig jaar viel het team al snel uit met problemen aan de Honda CBR1000RR, met de nieuwe Yamaha R1 is het op elk circuit vanaf nul opbouwen. De kwalificaties verliepen zoals we het bij MototechEWC wel vaker zien. Focus op de afstelling voor de race en de motoren sparen tijdens de kwalificaties. Dat resulteerde in een 29e plaats na Q1 en met plaatsen 16, 26 en 27 in Q2 klom het team naar een 27e startplaats op de grid voor zaterdag. Bram Lambrechts zette daarbij de sterke tijden neer en ook Marty Debruyne en Arnaud De Kimpe wisten enkele snelle coureurs achter zich te houden. 

De race: net als in Le Mans was het Marty Debruyne die de start voor zijn rekening nam. Al in zijn eerste stint kreeg Marty, twee safety-car procedures te verwerken door valpartijen van andere deelnemers. Eén van die crashes  veroorzaakte zelfs een fikse bermbrand. Nadien nam Bram Lambrechts het stuur over. Dankzij snelle tijden en wat pech bij andere teams kon hij naar de 18e plaats rijden. Bram verraste het team met een sneller dan voorziene pitstop. Zijn tempo had de 24 liter benzine er snel doorgejaagd. Arnaud De Kimpe sprong als volgende in het zadel en wist de 18e positie goed vast te houden. Na 5 uren racen en een pak perfect verlopen wissels kon Bram even beslag leggen op de 15e plaats en de daaropvolgende tijd wisselt het met Marty en Arnaud steeds af tussen plaats 17/18/19. 

De laatste uren werden nog bijzonder spannend en zowel vermoeidheid van mens en machine als (over)moed wogen iets te zwaar op enkele concurrenten. Mechanische pech en valpartijen vielen hen nog ten beurt, terwijl het Mototech team zeer constant bleef presteren. Meer nog, in het laatste uur ging Bram nog enkele nieuwe persoonlijke sector- en ronde-records neerzetten, én hij wist nog een voorligger te verschalken. Apetrots zagen teammanagers David Drieghe en Stefaan Philips de R1 na een loodzware 8 uur race, strategie zetten en nagelbijten aan de zijde van winnaar FCC TSR Honda over de streep komen in 16e positie.  Een 16e positie algemeen en 10e in de EWC klasse zijn schitterend. Bovendien is MototechEWC het derde Dunlop ondersteunde team (van de 15). Maar liefst 9 van de 36 teams haalden het einde van de uithoudingsslag niet. Wat het MototechEWC voor de derde opeenvolgende keer lukte (en dat op een respectabele plaats), onderstreept dat het team zijn organisatie onder controle heeft, dat de coureurs zich heel bewust zijn van hun taak en dat de Yamaha R1 een droommotor is om deze zware beproeving goed te doorstaan. 

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws