Dhr. CONSISTENT: VALENTINO ROSSI NA BARCELONA

Met een derde opeenvolgende derde plaats dit seizoen voor de 'The Doctor' steviger N°2 in het kampioenschap.

Valentino Rossi pakte zijn derde opeenvolgende derde plaats in de Gran Premi Monster Energy de Catalunya van zondag om de tweede plaats in het Wereldkampioenschap te behouden. Rossi die vanaf P7 op de grid startte kwam  goed weg om op de vijfde plaats in bocht 1 in te sturen. Aan het einde van de eerste ronde was 'The Doctor' vierde. Nadat het team van Andrea Dovizioso in de 9de ronde moest toezien hoe de Italiaan de controle van zijn GP18 verloor, kwam Rossi zich toen als derde door. Maar ‘Vale’ kon noch Jorge Lorenzo noch Marc Marquez enigszins benaderen en passeerde de lijn als eenzame derde. Niettemin was de negenvoudig wereldkampioen tevreden over zijn tempo, wetende dat de Ducati’s en Marquez moeilijk bij te halen zouden zijn. "Na de training zag ik dat de twee Ducati's en ook Marquez een beetje sneller waren dan ik, en ik stond erg dicht bij de tweede groep," verklaarde Rossi, die op zondagochtend toegaf iets te hebben gevonden met de fiets, wat betekende dat hij ietsje sneller was in de race. "Maar vanmorgen verbeterden we de setting samen met mijn team waarna ik beter kon draaien, kon ik een beetje sneller gaan. Ik was niet zo ver, maar helaas het was niet genoeg, tot Dovi een fout maakte en ik op het podium klom."

Als je terugspoelt naar vorig jaar deze tijd, sloot Rossi de race af op P9. Dit betekend het positief gevoel dit jaar van  de Italiaan, en hij versterkt zijn positie in het kampioenschap tegenover de achterblijvers. "Ik ben blij omdat ik vorig jaar op dit circuit veel worstelde met allerlei, het was een ramp, maar vandaag kon ik het tempo tot de laatste ronde goed bijhouden. Het zijn ook belangrijke punten voor het kampioenschap omdat we een klein voordeel nemen voor de tweede plaats en we moeten zo doorgaan."

Het TT Assen Circuit volgende halte op de kalender, die een jaar na Rossi en de Yamaha een race in de hoogste klasse  voor het laatst heeft gewonnen. Slecht nieuws voor beide partijen zou men kunnen zeggen, maar het biedt de perfecte gelegenheid voor de 39-jarige Valentino om opnieuw op de bovenste trede van het podium te staan.

"Het is geen goed nieuws voor ons, want het is lang geleden sinds mijn laatste overwinning, maar ook voor Yamaha, dus we moeten werken. Aan de andere kant is Assen een fantastische baan en meestal zijn we daar behoorlijk concurrerend. Maar je weet maar nooit, je moet het controleren wanneer je daar bent."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws