USA: LAND VAN DE VRIJHEID EN THUIS DER DAPPEREN

Het WorldSBK trekt naar het legendarische Laguna Seca in Californië voor ronde 8.

Het MOTUL FIM Superbike Wereldkampioenschap is halfweg het seizoen, en, heeft tot dusver zes verschillende winnaars uit zeven verschillende ritten gezien. De show must go on waar het circus in WeatherTech Raceway Laguna Seca gaat brullen. Laguna Seca ligt in de prachtige heuvels van Californië, op een steenworp afstand van het kustplaatsje Monterey. Het is het favoriete circuit van vele coureurs, maar niet voor angsthazen. Terwijl rijders naar beneden vlammen in de hoge snelheidsbocht, is het allemaal ernst of om te spelen, toch moeilijk te zeggen wie er eerst bovenaan tevoorschijn komt. We willen dat je klaar bent voor de Amerikaanse strijd.

Ontegensprekelijk is de grote favoriet voor de GEICO US ronde de kampioenschapsleider Jonathan Rea. Hij is in een  zeldzame situatie, waardoor hij op zoek is naar terugvechtbaarheid na een lastige race en twee time-out’s. Met zijn eerste nul-score van het seizoen, trekt de Noord-Ier naar Laguna Seca in de hoop zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten voor de zomerpauze begint. Hier in Californië kan Rea kijken of hij zijn conto in puntenstand vol kan aandikken, zijn totaal aantal overwinningen blijft groeien voorbij de record brekende 60.

Ondanks een vastberaden Rea, zal Chaz Davies de man zijn met een missie op een circuit waar hij berucht om is. Hij kwam terug van een paar moeilijke races met zijn Panigale R, waar hij en zijn team moeite hadden om een ​​oplossing voor hun set-up problemen te vinden. Davies kon zijn vastberadenheid tonen om een ​​podiumplaats te behalen in race twee in Brno. Laguna Seca is in het verleden een goed circuit geweest voor de Welsh rijder, hij heeft meer  overwinningen dan wie ook op de grid (drie) en de meeste ervaring uit zijn tijd in de Amerikaanse kampioenschappen. Voor de Amerikaanse fans zullen alle ogen gericht zijn op Jake Gagne en PJ Jacobsen zich voorbereidend op hun thuiskomst rond het verbluffende lint van 3,6 kilometer lang asfalt. Voor Gagne keert hij terug naar de scène van zijn debuut WorldSBK-race, terwijl Jacobsen zich voorbereidt op zijn SBK®-debuut rond Laguna Seca. Gagne heeft tot nu toe één testseizoen gehad om kennis te maken met de CBR1000RR Fireblade SP2 machine, maar meer dan de helft van zijn races in de punten zal hem ongetwijfeld motivatie geven voor een groot weekend. Voor Jacobsen keert hij voor het eerst in zeven seizoenen terug naar Laguna, dus dat voordeel zal hij niet hebben. Desondanks zal de atmosfeer en steun van de Amerikaanse drukte hem ongetwijfeld een boost geven om zijn Honda-machine te blijven verbeteren.

Eén team dat vol vertrouwen naar Californië gaat, is het officiële Official WorldSBK-team van Pata, gezien het duo Michael van der Mark en Alex Lowes drie van de laatste vier zeges in WorldSBK binnen hebben gehaald. Om dit seizoen de aap van hun rug te krijgen, vangt het duo het weekend met een frisse blik aan. Voor van der Mark was Laguna in het verleden een moeilijke uitdaging, een beste afwerking was de vierde plaats in 2016, maar met het hervonden vertrouwen in de YZF-R1 zal zijn tempo interessant zijn om te volgen. Aan de andere kant van de box  heeft Lowes twee topzessen gehad van acht wedstrijden op het circuit, en gezien zijn verbeterd ritme zal hij ongetwijfeld hopen hierop verder te bouwen. Kunnen ze met hun glimlach geëtste gezichten van hun debuutoverwinningen, Laguna ze dan op dezelfde manier achterlaten?

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws