JONATHAN ‘JOHNNY’ REA EEN KLASSE TE STERK IN CALIFORNIE

De Ier was veruit de sterkste in Laguna-Seca en gaf zijn 62ste zege een mooi kleurtje.

Jonathan Rea heeft zijn tweede overwinning behaald op de WeatherTech Raceway Laguna Seca en is daarmee de meest succesvolle rijder in de geschiedenis van het MOTUL FIM Superbike Wereldkampioenschap op het Amerikaanse racecircuit in het proces. De Noord-Ier was opnieuw niet te stoppen in de GEICO US Rit. De tweede plaats ging opnieuw naar Chaz Davies, waarbij Eugene Laverty als derde eindigde.

Rea verspilde geen tijd bij het doven van de lichten. Drie rondjes in Laguna Seca was al genoeg, hij moest alleen  Laverty nog inhalen. Ondertussen crashte Marco Melandri, de derde keer in de laatste zeven races dat de Italiaan geen punten heeft gescoord.

Het duurde niet veel langer dan de 1ste race om de Aprilia-rijder in te halen. Een vergelijkbaar verhaal als zaterdag twee derde van de race bleef over, de weg was vrij voor een nieuwe overwinning. Wanneer Rea zijn draai vindt en zo zelfverzekerd is, is de drievoudig kampioen onhoudbaar. Zelfs Davies, die nog een briljant weerwerk voerde bleef hangen op plek twee. Evenals op zaterdag was er echter genoeg actie voor de resterende podiumplaats. Laverty, nu derde, werd snel opgejaagd door de twee Pata Yamaha-rijders Van der Mark en Lowes. Toch de eerste keer dat de Ier een eerste podium stepje krijgt van de campagne van 2018. Het is een lange en zware reis geweest voor Laverty sinds hij terugkeerde naar de WorldSBK paddock vorig seizoen, maar het harde werk levert langzaam maar zeker vruchten af.

De strijd tussen de racewinnaars van Round 6 en 7, van der Mark en Lowes, komt uiteindelijk de Brit als overwinnaar uit de bus na de Corkscrew. Een beetje magie van de Lincolnshire-rijder om het gat met zijn teamgenoot in het klassement te dichten tot slechts 32 punten. Van der Mark kon ondertussen niet bevestigen na een fantastische seizoenstart, waardoor de Nederlander op de vijfde plaats de lijn overschreed.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws