JONATHAN REA HEER EN MEESTER IN MISANO

Rea won de twee ritten van het World Superbike Championship op het Misano WK circuit Marco Simoncelli.

Hij feeste in Misano na de mindere uitslag van vorig jaar (3de / 2de) en de dubbel in 2016, Jonathan Rea bevestigde  dit weekend opnieuw zijn suprematie op het circuit van San Marino.

Als tweede op de grid achter zijn teamgenoot Tom Sykes was Rea de schrijver van een shotgun-start voor het Italiaanse publiek. De Kawasaki-rijder maakte geen plaats voor spanning, gezwind ging hij door om niet te worden vergezeld naar de zwart-witte vlag. Zaterdag was dit zijn derde opeenvolgende overwinning na de Laguna Seca-dubbel, een primeur dit jaar? Nee hij voegde er nog één aan toe op zondag.

Tijdens de zaterdagrit consolideerde Chaz Davies zijn tweede plaats in het kampioenschap door op de tweede stap van het podium te klimmen, aan zijn zijde vergezeld door Eugene Laverty die doorgaat na zijn sterke prestatie van Laguna Seca. De eerste Yamaha rijder, Michael van der Mark, eindigde als vierde en nam Tom Sykes enkele passen in de strijd om de derde plaats overall.

In tegenstelling tot de eerste race, waar Rea van start tot finish voorop reed, scoorde Rea op zondag misschien zijn zwaarste overwinning van het seizoen. De Noord Ier moest verschillende rijders passeren, ook zij waren in topvorm aan de Riviera di Rimini. Bijzonder indrukwekkend was Rea's gevecht met Chaz Davies en Marco Melandri, waarbij beide Ducati-machines de Kawasaki tot het uiterste pushten en nog veel meer.

Rea passeerde Michael van der Mark op minder dan drie ronden op minder dan 3 ronden voor het einde, waardoor zijn tweede opeenvolgende dubbel in zicht was. "Ik kon me niet voorstellen dat ik hier niet zou lukken, vooral niet na de laatste resultaten die we hebben gehad", zegt hij. "We hebben van vrijdagochtend tot nu een heel goed weekend achter de rug, de samengewerking met het team was weer top, zelfs in de warme omstandigheden voelde de motorfiets echt goed".

Wanneer het WorldSBK terugkeert na de zomervakantie, zullen er nog acht races over zijn om te kijken of de Noord-Ierse rijder zijn vierde kroon kan pakken: "het is echt leuk om met dat voordeel de zomervakantie in te gaan. Het maakt de rest van het seizoen een beetje lichter om te beheren. Ik wil gewoon blessurevrij en gezond blijven tijdens die laatste races. We zijn een stap dichter bij het doel, van race tot race, maar er zijn nog acht races over en alles kan gebeuren, dus we moeten slim zijn."

Rea had ook vriendelijke woorden voor de familie van motorcoureur William Dunlop, die dit weekend stierf en aan wie Rea zijn overwinning toewijdde: "Ik wilde die race echt winnen voor William Dunlop en zijn familie. Ik denk nog steeds aan hen. Ik kan me niet voorstellen waar ze doorheen gaan, dus ik hoop dat dat hen wat kracht geeft."

Laatst aangepast op maandag, 09 juli 2018 16:02
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws