PRAMAC MOTORRAD GP VAN DUITSLAND

Wie stopt Márquez? En wie speelt alles of niets!

De MotoGP ™ gaat richting Sachsenring. Deze afspraak, die zijn allereerste verschijning op de kalender zag in 1961, zal zijn 33e Grand Prix organiseren. Voor de tegenstanders van Marc Márquez, zal het een beetje 'alles of niets' zijn.

Zullen die tegenstanders voor de zomervakantie alles in het werk stellen, om het behalen van zijn volgende wereldtitel te bemoeilijken. Het is wel zo dat dit de laatste test is voor de zomervakantie, het zal een beetje 'alles of niets zijn om Márquez te stoppen'! Deze laatsten hebben inderdaad niets te verliezen, want aan de top van het kampioenschap neemt de Spanjaard langzaam maar zeker afstand. Het bewijs is dat hij nu 41 punten voor staat in plaats van 27.

Samenvatting van een gedenkwaardige race in Assen: Márquez winnaar van deze GP van Nederland met meer dan 100 inhaalacties zal Marc Márquez uiteindelijk ook hier het laatste woord hebben. In het kamp van zijn tegenstanders is het dringend tijd om te reageren. Valentino Rossi en Maverick Viñales zijn zijn naaste rivalen in het algemeen klassement. De officiële Yamaha-coureurs hebben binnen een jaar niet gewonnen, de langste droge  periode van het merk sinds 1976, maar ze blijven gewoon regelmatig. Valentino Rossi stond in de top 5 van de laatste zes wedstrijden. Zijn teamgenoot Maverick Viñales is de enige coureur die sinds 18 beurten punten heeft gescoord en de Catalaan keerde onlangs terug naar het podium. Hun standvastigheid kan uiteindelijk uitbetalen, vooral als Marc Márquez blijft spelen met de limieten. De strijd om het leiderschap woedde fel in Assen. Maverick Viñales dubbelde Marc Márquez, de twee mannen gaan in contact en geen uiteen!

Achter hun staan zes coureurs met tien punten. Deze groep in kwestie wordt nog steeds geleid door een zekere Johann Zarco die het de laatste races gevoelig moeilijk heeft om aan te sluiten. Zijn voormalige teamgenoot Jonas Folger was hier ook in 2017 op het podium. De Fransman, die zegt dat hij geleidelijk weer een goed gevoel op zijn motorfiets krijgt, heeft twee stappen voorsprong op het duo Andrea Dovizioso en Cal Crutchlow, respectievelijk gerangschikt op de vierde en zesde positie in de Nederlandse TT. Jorge Lorenzo, auteur van een jumpstart in Assen, staat op zes eenheden van de Fransman. Jorge Lorenzo, startte vanaf de 10e plaats, bij het ingaan van de eerste bocht was hij tweede! Danilo Petrucci, viel in Assen, hij was grote verliezer van de GP. In tegenstelling tot Andrea Dovizioso heeft de teamvertegenwoordiger van Alma Pramac drie posities laten vallen en staat nu samen met Andrea Iannone, die het niet beter kon doen in Nederland dan de elfde plaats. Jack Miller rond  de voorlopige top 10 af.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws