YAMAHA HEEFT INTERESSE IN JONAS FOLGER

Na hij benaderd werd door KTM staat Jonas Folger nu ook op de lijst van Yamaha.

Het Iwata-bedrijf zou erover denken om hem als MotoGP-testrijder binnen te halen. Gisteren kwamen te weten dat  KTM geïnteresseerd is in Jonas Folge. Pit Beirer, baas van KTM Motorsports, bevestigde dat er contacten waren gelegd met de Duitser om de RC16 te tetsten. We spreken hier van een ontwikkelaars rol, die door middel van deelname kan worden gerealiseerd in een aantal Grands Prix - bijvoorbeeld in Oostenrijk, terwijl Mika Kallio, die bestemd was om een ​​wild card te rijden, zichzelf heeft pijn gedaan. Maar Yamaha, fabrikant die de voormalige MotoGP-rijder in zijn gelederen in 2017 had voordat hij stopte, wil ook niet loslaten. Zoals gerapporteerd door MCN, wijzen geruchten erop dat een in Europa gebaseerde structuur, Folger in staat zou stellen om de testrijder van het Japanse merk te zijn. We stellen ons ook voor, met een paar races als sleutel.

Het idee zou Valentino Rossi en Maverick Viñales verrassen: beiden hadden reeds vorig jaar over het ontbreken van een testcoureur die de snelheid van een MotoGP rijder zou hebben, zou één van de oorzaken zijn van de recente mislukkingen van Yamaha. Rossi en Viñales weten inderdaad te veel tijd te besteden aan het uitproberen van stukken die door iemand anders kunnen worden getest. Voeg daaraan toe dat de belangrijkste concurrenten in hun gelederen rijders hebben die het niveau van de hoogste klasse (of in de omgeving) hebben. Zoals Honda's Stefan Bradl en Hiroshi Aoyama, Michele Pirro en Casey Stoner bij Ducati, Sylvain Guintoli Suzuki na had Randy de Puniet, Mika Kallio met KTM ...

Tot slot benadrukken we deze week, dat Valentino Rossi, Jonas Folger heeft geprezen voor het uitleggen hoe de racegegevens van de Duitse Sachsenring in 2017 de Italiaan heeft toegestaan ​​om het podium te berijken. "Ik heb alles wat Folger heeft uitgelegd goed bestudeerd," gaf hij toe. “Zijn race, al zijn trajecten, de manier waarop hij de motor bestuurde, hoe hij de machine had afgesteld. Alle. Ik denk dat het me veel heeft geholpen, dus we moeten hem de trofee geven!"

Jonas Folger is opvallend afwezig dit seizoen 2018. Na een positief debuut voor Tech 3 Yamaha vorig jaar, plus het Duits  podium op de Sachsenring, verdween hij eind 2017 ten gevolge van gezondheidsproblemen. Op 17 januari, een paar dagen voor we afreisden naar Sepang (Maleisië) voorjaars testen, zei Herve Poncharal dat Folger het hele seizoen 2018 zou ontbreken. Na het testen van Yonny Hernández, vertrouwde hij eindelijk de M1 satelliet motorfiets  aan jonge Maleisische Hafizh Syahrin.

Al die tijd zweeg Folger. Tot het begin van de zomer, waar we hem zagen verschijnen in Moto2-tests in Aragon en vervolgens op de Tsjechische baan in Brno. De Duitser beloofde toen dat hij vroeg of laat terug zou komen. Misschien bij Yamaha dan.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws