CHRISTIAN SCHMITZ BIJ PERFORMANCE RACING ACHTERHOEK

Performance Racing Achterhoek versterkt zich met de komst van Christian Schmitz in de tweede seizoenshelft en per direct.

De coureur zal als gastrijder binnen het team fungeren tot aan het einde van dit seizoen. De 24 jarige coureur afkomstig uit het Duitse Cronenberg gaat met zijn vaste nummer #104 rijden op een Yamaha R6 in het IRRC Supersport. Met de komst van Schmitz haalt Performance Racing Achterhoek een coureur binnen die ook vooraan mee kan strijden om de podiumplaatsen en al heel wat jaren ervaring heeft binnen het IRRC met zijn eigen team.

Christian Schmitz heeft al heel wat jaren ervaring binnen het IRRC Supersport kampioenschap en is dan ook geen onbekende bij het team. De Duitser is al geruime tijd actief met zijn eigen team waar hij ook uitkwam op een Yamaha R6. Door een crash met nare gevolgen bij de vorige ronde van het IRRC kampioenschap in Finland, was Christian zijn R6 helemaal aan gort, hij had niet kunnen rijden in Chimay wegens te veel schade. Aan deze onzekerheid is een einde gekomen want Schmitz zal sowieso tot het einde van dit seizoen verbonden blijven aan Performance Racing Achterhoek. Hiermee heeft het team drie verschillende nationaliteiten onder zijn dak. Een Nederlander, Duitser en een Fransman. Tonny Wassink vertelde ook dat Pierre Yves Bian de Kawasaki SBK zal besturen in Frohburg, en er een Ier met de R6 zal racen.

Aankomend weekend zal Christian ‘Schmiddel’ Schmitz zijn debuut maken voor het Performance Racing Team op het circuit van Chimay in België.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws