VINCENT LONBOIS START IN ‘CHIMAY OPEN TROPHY’

Meervoudig winnaar in Chimay komt verrassend aan de start in de IRRC SBK race.

De Open Trophy, wegrace die niet alleen door Belgische coureurs wordt gewaardeerd, heel veel buitenlander zakken volgend weekend van 27, 28 en 29 juli af naar het voormalig prinsdom Chimay.

Vincent Lonbois en Team Viltaïs Experience, SST Endurance Wereld Kampioen 2017, komen dit jaar om de sfeer te proeven “de gelegenheid voor ons om meer te weten over deze IRRC proef.” Volgens Mario Kupper.

Vincent Lonbois zei: Het is een race die ik enorm waardeer, er is er altijd een massa publiek en een baan die ik heel leuk vind. Bij mijn vorige deelnames speelde ik elke keer mee vooraan, het is heel prettig om te vechten voor zoveel toeschouwers voor de overwinning. Ik hoop ook dit jaar te kunnen meespelen voor de zege, mijn Team Yamaha Vitltaïs zal er alles voor doen om er te staan. We hadden de gelegenheid om Chimay in onze agenda te prikken, we hebben weinig geaarzeld om toe te slaan, de plaatsen als wild-card rijder zijn zeer beperkt.”

De concurentie zal er niet gerust in zijn wanneer ze te weten komen wie er bij zal zijn. De messen zullen goed geslepen moeten zijn denken we. Vincent is zeer vertrouwd met de baan van Chimay, de Fin Kostamo een beetje, Cerveny is ook een te duchten klant hij komt hier al een paar jaar, maar de Penz13 rijders Coward en de leider in de tussenstand Danny Web zullen er de pees moeten opleggen. Als laatste is er niet te vergeten Didier Grams, met hem weet men nooit.

Mario Kupper, teammanager van de 333: “de motor zal in een wegrace configuratie staan, maar we zullen ver verwijderd zijn van een ontwikkelde machine van de mededingers. Van een permanente baan-, naar een wegcircuit set-up gaan is niet eenvoudig, maar Vincent kent het circuit blind, het zal ons misschien net dat beetje extra geven om de kloof te dichten. We gaan erheen om te kijken wat we kunnen doen, onze fietsen zijn niet echt aangepast aan de wegwedstrijden. Nu weet ik wel wat over de Road Race omdat ik de afgelopen vier jaar de fietsen van Horst Saiger heb klaar gestoomd, waarmee we verschillende Top 10's op het Isle of Man hebben gemaakt.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws