LONBOIS GEEFT RIJLES

Hij liet niets geheel van de concurentie, hij vewees zelfs kampioenschapsleider Danny Webb naar de tweede rij.

Toen een paar dagen voor aanvang van de Open Trophy, bekend werd dat Lonbois zou deelnemen als wild-card rijder in de IRRC-SBK, hadden sommigen wel wat vragen. Zijn team Viltaïs heeft geen sprintfietsen in de box staan, dan er maar in allerijl eentje bouwen.

Van bij de vrije trainingen op vrijdag hadden we onmiddellijk het vermoeden dat het hier tussen Webb en Lonbois zou gaan. Toen de kwalificaties er aan kwamen werd ons vermoeden bevestigd, zou het een kat en muis spelletje worden? Nee, in de clinch van start tot finish was het. Eigenlijk werd het een eenrichting spel, waar Lonbois telkens het hoogste strapje van het podium zou betreden. Van race 1 tot en met 4 gaf de Brabander een ware stuurmanskunst demo, wat Webb ook ondernam Lonbois zou telkens de Brit terug fluiten. “Hij wou echt winnen hier, fantastische coureur Vincent, wat ik deed of ondernam, elke keer kwam hij terug, een paar keer gevaarlijk zelfs. Ik had een gaatje gezien in de laatste chicane van de 1ste race, ik ging hem pakken op zijn snelste stukje, maar, beneden in de laatste bocht remde hij gewoon veel later dan mij, en ik kon hem net niet pakken (56 duizendsten verschil). Wat een event, wat voor races en publiek, allemaal top.” Aldus Danny Webb.

Daarbij verbeterde Vincent Lonbois tot tweemaal toe zijn eigen ronderecord :

Aan de Viltaïs teammanager Mario Kupper vroegen we wat hij er van vond: “ik wilde alleen even een woord zeggen om jullie te bedanken voor het komen suporteren in Chimay. Het is altijd een beetje speciaal voor mij om in België een motorfiets te laten rijden omdat ik kansen mis, maar wat een genot om hier de wereld te zien. Vincent Lonbois maakte het af dit weekend, het maakt ons blij om jullie steun te voelen en het was het perfecte weekend. Ik ben ook dolgelukkig dat het mogelijk is om te winnen met een Yamaha-Dunlop-pakket.

Dank aan Team Yamaha Viltaïs voor ons de mogelijkheid te geven hier te racen. Dank aan DG Sport voor de hulp met de banden, dank aan Michel Nickmans aan Leon Moto Yamaha Roemers en bedankt aan al onze partners zonder wie de Viltaïs-experience niet zou bestaan. Nu op weg naar de volgende avonturen, de 6H Francorchamps op 12 augustus.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws