YAMAHA WIL VANAF 2019 EEN EUROPEES TESTTEAM

Massimo Meregalli bevestigde in Brno dat Yamaha volgend jaar van een Europees testteam zal profileren.

Hier volgt het persbericht van de Dorna.

Om logistieke redenen, hebben de fabrikanten steeds meer de neiging om een ​​Europeese testteams te vormen, zoals Sylvain Guintoli met Team Suzuki Ecstar en Stefan Bradl met HRC. Yamaha zal ook de sprong wagen in 2019.

Massimo Meregalli bevestigde bij de microfoon van Simon Crafar tijdens de eerste vrije training in Brno, dat het team onlangs de beslissing nam om het volgende. "Volgend jaar zullen we een Europees testteam hebben. Het is iets dat zojuist is goedgekeurd. Ik zal echter geen namen bekendmaken."

Als de directeur van de structuur niet verder over dit onderwerp wilde uitbreiden, heeft deze laatste daarentegen de vooruitgang van de afgelopen weken op de YZR-M1 gevaloriseerd. "Op dit moment gebruiken we dezelfde fiets als op de Sachsenring. We hebben niets gezegd, maar in Duitsland hadden we al een paar dingen op de motor en we  hadden onze twee coureurs op het podium dat was een goed teken. Ook dit weekend zullen we enkele veranderingen aanpassen, maar niet zo belangrijk als ze zeggen.

We werken er hard aan om de kloof te verkleinen. Het kost wat tijd, maar we zullen aan het eind van de maand nog twee tests bij hebben. Het doel is om te experimenteren met nieuwe dingen. Het is aan onze coureurs om het pakket te beheren dat ze momenteel hebben. We vorderen terwijl we verder gaan, we komen dichterbij, er is niet veel over voor de overwinning. We willen winnen en ik ben redelijk optimistisch dat we zullen slagen."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws